Adama
AGRICOVER

MASACRUL DE LA CARNIPROD TULCEA: NOUĂ MILIOANE DE EURO, DESPĂGUBIRI!

Publicat: 30 iulie 2018 - 14:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV! 3.000 de porci mai sunt ASTĂZI de ucis la CARNIPROD Tulcea din cei 48.611 porci, ultima cifră, și apoi se face curățenie și rămâne pustiul din ceva ce altădată era o exploatație comercială profitabilă. Ei (autoritățile n.r.) au spus ușor: distruge tot! Dar nimeni nu se gândește la bani. Am pierdut 9 milioane de euro și nu am primit nimic până acum. Trebuie să fac plecăciuni și piruete ca să-mi primesc banii, declară Nicolae Ciuleac, proprietar și director general CARNIPROD, excluisv pentru AGROINFO.

Mai avem 3000 și ceva de animale de omorât. Restul, am omorât tot spre satisfacția tuturor. 48.611 de porci au fost uciși, că acum știm mai bine. Despăgubirile? O să ne uităm pe gaura cheii poate or veni într-o zi. Ei (autoritățile n.r.) atâta știu să distrugă tot, dar după aia că cine plătește, intră tot în stand-by (în așteptare n.r.) și se uită unul la altul. Asta este situația.

Până acum nu am primit nimic. Mai mult decât atât, toate colateralele astea, cheltuielile colaterale, ce a implicat această acțiune și pe astea le-am plătit. În afară de faptul că am distrus tot ce am avut. Și pe oameni, pe angajați îi plătesc pentru că nu poți să-i lași așa cu ochii în soare. Dar ceea ce știu eu că la complex, după ce se termină porcii, o să mai rămână câțiva angajați ca să dezinfecteze și să curețe tot ce era acolo. Și cam asta a fost povestea complexului de porci, declară Nicolae Ciuleac, acționar majoritar și director general CARNIPROD, exclusiv pentru AGROINFO.

Autoritățile i-au făcut praf și pulbere afacerea din pricina depistării în fermele de porci și-n abator a două focare de pestă porcină africană. A fost un coșmar, cu scene greu de imaginat, acum cine va achita nota de plată pentru tot ce s-a întâmplat? La ce sumă se ridică paguba de la CARNIPROD? Cu cât ar trebui statul român să-l despăgubească pe proprietarul exploatației comerciale distrusă de virusul Pestei Porcine Africane (PPA)?

La 8-9 milioane de euro, cu toate colateralele, ăsta este totalul. Cu 500 de tone de carne, cu cerealele pe care le avem, cu tot ce s-a retras din magazine, cu preparatele retrase de la clienți, cam tot ceea ce se distruge. Cam aici este.

Scrieți acolo că ar fi cazul să ne dea despăgubirile. Ei spun ușor: distruge tot! Dar la bani nu se gândește niciunul, că trebuie să dea bani. Și trebuie să faci plecăciuni și tot felul de piruete ca să-i convingi să-ți dea și banii. Fiecare, nu-i la mine, nu-i la mine, nu-i la el. Dar până la urmă banii unde sunt? Că salariile astea,  nu vin de acasă cu bani. Banii ăștia trebuie cineva să-i pună la loc, spune dezamăgit proprietarul exploatației comerciale.

Masacrul de la CARNIPROD Tulcea a început marți, 3 iulie 2018! Au fost uciși câte 1.000 - 2.000 de porci pe zi și incinerați. Lacăte pe fabrică și pe 30 de magazine. 500 de angajați rămân fără loc de muncă. 700 de tone de carne, aflate pe stoc, au fost incinerate. Marfa din cele 30 de magazine a fost retrasă și incinerată. CITEȘTE AICI UN INTERVIU ACORDAT ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU AGROINFO DE PROPRIETARUL CARNIPROD: EXCLUSIV! FERMIER BOGAT, RUINAT ÎNTR-O SINGURĂ ZI: SĂ UCIZI 48.000 DE PORCI E UN COȘMAR!

Vizualizat: 8211 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

27 noiembrie 2024 - 06:19

Creşterea subvenţiilor, dezvoltarea sistemului de irigaţii, accesul la finanţare şi modificarea legii arendei, reprezintă principalele solicitări ale fermierilor din ţara noastră, potrivit documentului Carta Albă a Agriculturii 2024 lansat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Lucrarea prezintă evaluarea stării actuale a agriculturii şi identificarea principalelor provocări şi oportunităţi pentru următorii ani. 

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

27 noiembrie 2024 - 06:03

Pe lângă plățile directe pe hectar, fermierii beneficiază și de sprijinul cuplat, subvenție europeană cu un cuantum destul de mare. Ce sumă încasează de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un fermier care a bifat pe cererea unică și sprijinul cuplat pentru soia, PD-09 - Sprijin cuplat pentru venit soia.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii