Adama
AGRICOVER

LIDERUL LAPAR CRITICĂ MINISTERUL AGRICULTURII!

Publicat: 24 noiembrie 2017 - 20:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EVENIMENT! Romanian&Food Agribusiness este organizat în fiecare an de BusinessMark, alături de parteneri precum CEC Bank, Wise Finance Solutions, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER), Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria și România și Plantăm fapte bune în România (BussinesMark plantează câte 10 copaci pentru fiecare eveniment organizat).

În fiecare an se aduc în fața auditoriului  un complex de businessuri care au ca finalitate creearea de alimente pentru piață, începând de la furcă până la furculiță.

Deși Petre Daea a fost anunțat ca participant de vază, motiv pentru care mai multe televiziuni generaliste l-au așteptat cu nerăbdare să mai afle cum se simte oul și de unde ne mai vine untul, din partea MADR a participat doar Elena Tatomir – directorul general al politicilor agricole naționale și Cornel Ștefan – director RNDR și infrastructură rurală. Primul reprezentant MADR a vorbit de tomate și de cele 17 milioane de euro intrate în bugetul legumicultorilor din țară dar și de anul foarte bun agricol.

Imediat după Elena Tatomir a luat cuvântul liderul LAPAR, Laurențiu Baciu, care a tunat și fulgerat pe mărețile realizările ale ministerului. Ba că apa gratis pe canale era normal să fie dată gratis, că oricum se ducea în mare, ba că proiectul de modificare al legii 17/2014 ar fi fost făcut mai bine de cel mai slab student la drept din anul 2 (a spus chiar că acest proiect aproape îl va face să regrete legea concepută de Daniel Constantin, dacă va fi aprobat așa), ba că fermierii din Europa, mai ales cei din Franța, tremură la gândul că românii fac 15 t/ha pe dealurile și câmpiile românești. agrifood_bApoi a plecat fără să mai asculte pe nimeni și, evident, fără a răspunde întrebărilor din sală. Așa cum au făcut ceilalți participanți în cele 2 paneluri ale conferinței. Despre faptul că România nu are încă derogare pentru folosirea neonicotinoidelor iar Glifosatul cam umblă cu capul spart, nicio vorbuliță. Cât despre fondul mutual, care a decedat înainte să se nască, doar Elena Tatomir a adus vorba povestind despre subvenționarea asigurărilor agricole ca o măsură compensatorie. minea-sorin_b
Sorin Minea, președinte Romalimenta (în foto sus), a dat o lecție de cum se face prețul și cum trebuie să vândă pe pierdere o perioadă numai să nu părăsească piața. agrifood2_bDorin Cojocaru l-a luat la întrebări pe directorul RNDR care, după o expunere făcută cu un adânc sictir de parcă se pregătea de ghilotină sau ceva la fel de dăunător pentru capul domniei sale, a reușit să nu ofere nici măcar un sfert de răspuns la întrebările puse de liderul APRIL. Mai ales la faptul că pe măsura 4.2 s-au exclus din start companiile cu profit bun (de patru ori mai mare decât valoarea proiectului pe care l-ar accesa) sau este, spune liderul APRIL, pur și simplu o îndemnare la a externaliza profiturile.
În primul panel a mai fost prezent un fermier, proprietarul Somalex, Alexandru Gheorghe iar în runda a doua Mariu Bîcu, managing partener Unilact Transilvania – De la Fermă și Alina Constantinescu, administrator al fermei vegetale, Nasul Roșu. Fiecare din aceste businessuri fiind diferit ca formă de abordare a profitului.

Printre cei care au dinamizat conferința îi pomenesc pe directorul general al FrieslandCampina dar și pe vicepreședintele Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, Florin Căpățână.

Conferința Romania Food & Agribusiness se dovedește un eveniment tratat cu seriozitate și professionalism. Un format permisiv, unde se pot pune întrebări din mers iar relaționarea este cuvântul de ordine. Pe larg în revista Ferma!

Vizualizat: 3163 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii