În anul 2014, zeci de persoane din întreaga ţară au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni legate de fraudarea de fonduri europene.
Din rechizitoriile procurorilor reiese că învinuiţii au abuzat de funcţiile lor administrative şi s-au folosit de documente falsificate ori au falsificat semnături pentru a încerca să dovedească faptul că deţin suprafeţe mai mari de teren agricol pentru care să obţină bani europeni, prin APIA. Beneficiari erau ei direct sau rude ori persoane apropiate lor.
Cele mai recente cazuri au fost înregistrate în judeţele Timiş, Tulcea, Braşov, Argeş, Teleorman şi Bacău.
Şi patronul Agroli Grup Crevedia a fost trimis în judecată
La finalul anului trecut şi Rami Ghaziri, asociat unic şi administrator al SC Agroli Group SRL Crevedia, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru fraudare de fonduri europene.
Potrivit unui comunicat al DNA, acesta a fost acuzat de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (UE), şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale). În aceeaşi cauză, a fost deferită justiţiei şi SC Agroli Group SRL pentru folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.
În acelaşi timp, procurorii DNA au sesizat instanţa de judecată în vederea dispunerii interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatei SC Agroli Group SRL, pe o perioadă de 60 de zile, în scopul bunei desfăşurări a procesului penal, în contextul declanşării la 6 martie 2014 a procedurii generale de insolvenţă.