FOTOGRAFII INEDITE! AGROINFO v-a pregătit o colecție de fotografii inedite cu ministrul agriculturii, Petre Daea, prezent vineri, 20 aprilie, la Târgul AGRARIA. Șeful de la Agricultură a asistat la demonstrații de tuns oaia, a discutat cu un om de afaceri turc deschiderea unei spălătorii pentru lâna de oaie, a mâncat o rețetă haiducească de oaie umplută și coaptă în groapă timp de 13 ore și, firește, a gustat brânză autentică, adusă de crescătorii de ovine.
În comuna Jucu, județul Cluj, unde se ține unul dintre cele mai de seamă evenimente din agricultură, AGRARIA, pregătirile pentru venirea ministrului agriculturii au început de la primele ore ale dimineții.
Crescătorii români de ovine s-au străduit să-l întâmpine pe șeful de la Agricultură cu bunătăți tradiționale românești. De la brânză de oaie la carne de oaie pregătită după o rețetă haiducească, oaie la groapă.
Inedita rețetă a fost pregătită de crescătorul de ovine Gheorghe Căpușan. Oaia sacrificată, a fost eviscerată, iar din măruntaie și verdeață a fost pregătită o umplutură. Oaia a fost învelită, așa cu blana pe ea, în lut și vârâtă într-o groapă cu jar unde a stat aproape 13 ore.
Crescătorul de ovine care a făcut acest preparat sălbatic, haiducesc, am spune noi, a calculat în așa fel timpul încât vineri, pe la orele prânzului, să fie gata friptă oaia și gata de pus pe farfurie pentru a fi gustată de persoanele importante venite de la București, în frunte cu ministrul Petre Daea.
Petre Daea a fost surprins de obiectivul aparatului nostru foto chiar în momentul în care pare să prindă din zbor o feliuță din delicioasa oaie. Aveți pe farfurie și rețeta tradițională și veche, preparată de oier pentru a-l uimi pe ministrul agriculturii.
ATENȚIE! Imaginile aparțin Ferma Media Grup! Preluarea lor se face doar cu acordul nostru.