Adama
Vinasa Rompak

Iaurt fabricat 100% din lapte românesc. Danone într-un ambalaj ca o simfonie de culori

Publicat: 28 aprilie 2015 - 16:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dieter Schultz, director Danone pentru Europa de est, și ministrul Agriculturii au inaugurat un aparat de ambalare a iaurturilor la fabrica din București. Daniel Constantin a afirmat că există un plan de creare a cooperativelor.

Echipat corespunzător, cu bonetă, halat și cipici, ministrul Daniel Constantin a fost primul care a pornit instalația cu ajutorul căreia cutiile de iaurt capătă un ambalaj ce va fi observat de cumpărători de la distanță. Investiția, o tehnologie unică în România, constă, așadar,  în revoluționarea ambalajului. Denumit kiss, adică keep it simple and safe (simplu și în siguranță), ambalajul va surprinde consumatorii printr-o simfonie de culori și va fi prezent pe un sfert din piața de iaurturi din România.

dieter-si-daniel-constantin_b

Compania are în portofoliu 90 de produse și de la deschiderea fabricii în București, din 1999, a dezvoltat o bună relație cu fermierii români. Dieter Schultz a declarat că iaurtul este produs din lapte 100% provenit din fermele românești.

Un sector care are nevoie de investiții se consolidează. Avem nevoie de toți cei care lucrează pe lanțul de producție atunci când vorbim despre filiera laptelui și cu cât avem unități de procesare mai puternice, cu atât consumatorul va avea de câștigat. Dar ce ne preocupă mai tare este că și producătorii vor avea de câștigat. Mai ales, că s-a creat, în ultimul timp, o discuție legată de eliminarea cotelor de lapte. Din acest punct de vedere, cred că trebuie întărită relația dintre producător și procesator, a spus ministrul Agriculturii.

constantin-la-butoane_b

Daniel Constantin a adăugat că Ministerul Agriculturii și-a propus pe noul PNDR, pe următorii 6,7 ani, crearea de cooperative. În felul acesta putem să producem mai ieftin, putem să cumpărăm toate inputurile și-n egală măsură avem o putere mai mare de negociere cu procesatorii care, cu siguranță, au nevoie de lapte din producția internă. Dacă avem și un preț competitiv de producție, nu vor mai prefera importuirle. Ceea ce m-a bucurat foarte tare este că începând din 2014 au scăzut importurile de lapte în țara noastră.

Primul iaurt Danone a fost produs în urmă cu 100 de ani în Spania de către Isaac Carasso care a folosit fermenți lactici de la Institutul Pasteur. Scopul produsului era să-i ajute pe copiii care sufereau de infecții intestinale, astfel că, la început se vindea în farmacii. Danone a investit 340 de milioane de lei în afacerile din țara noastră. Compania are în derulare și două programe, în valoare de 30 de milioane de lei, prin care ajută  micii fermieri în popularea fermelor și achiziționarea de echipamente agricole.

La inaugurarea investiției au fost prezenți și secretarul de stat Daniel Botănoiu din Ministerul Agriculturii, Dorin Cojocaru, președintele APRIL, dar și o familie de fermieri, cu care compania colaborează de mulți ani.

Vizualizat: 2136 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Danone în parteneriat cu fermierii: producţie suplimentară de 70 tone de lapte/zi

Danone în parteneriat cu fermierii: producţie suplimentară de 70 tone de lapte/zi

Danone România continuă tradiţia conferinţelor dedicate fermierilor parteneri, cu o nouă ediţie organizată la Bucureşti, sub deviza „Un parteneriat de calitate, pentru un viitor de succes”. 

Danone susţine producţia locală de lapte în micile gospodării familiale

Danone susţine producţia locală de lapte în micile gospodării familiale

Programul socio-economic „O şansă pentru familia ta!”, demarat de Danone România, împreună cu Fundaţia Heifer România şi cu sprijinul fondului de investiţii Danone Ecosystem, încheie primul an de implementare cu rezultate notabile pentru comunităţile participante: 170 de văcuţe gestante au ajuns la noii proprietari, iar comunităţile au fost dotate, pentru prima oară în România, cu 16 staţii de muls.

APRIL: Danone şi-a retras produsele pentru protejarea imaginii, chiar dacă nu erau contaminate cu aflatoxină

APRIL: Danone şi-a retras produsele pentru protejarea imaginii, chiar dacă nu erau contaminate cu aflatoxină

Danone România a decis retragerea de pe piaţă a unei cantităţi importante de produse pentru protejarea imaginii, deşi concentraţia de aflatoxină din acestea ar putea fi în limitele permise de legislaţie, a declarat directorul general al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru.

Danone a retras de pe piaţă peste 75% din iaurturile suspectate că ar conţine lapte cu aflatoxină

Danone a retras de pe piaţă peste 75% din iaurturile suspectate că ar conţine lapte cu aflatoxină

Peste 75% dintre cele 59,6 tone de produse tip iaurt, suspectate că ar conţine lapte contaminat cu aflatoxină, au fost retrase de pe rafturile magazinelor din toată ţară, a declarat directorul de Comunicare Corporativă al Danone România, Cristina Popescu.

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii