Adama
AGRICOVER

Propunere FNPAR: O monitorizare precisă şi fonduri doar pentru terenurile conservate şi lucrate

Publicat: 19 septembrie 2011 - 12:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FNPAR a solicitat, în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu misiunea de audit a Curţii Europene de Conturi, privind buna gestiune financiarǎ a schemei de platǎ unicǎ pe suprafaţǎ (SAPS) în România, o nouă politică în ceea ce priveşte alocările financiare pentru terenurile agricole nelucrate. 

Propunerea federaţiei este ca fondurile să fie acordate doar pentru terenurile care, provizoriu, sunt trecute în conservare (pentru refacerea solurilor), iar diferenţa de fonduri să fie realocată proprietarilor care lucrează terenurile.

În viziunea FNPAR, este necesară o mai bună monitorizare a acestor suprafeţe şi a proprietarilor lor întrucât o bună parte dintre aceste terenuri (infestate cu boli, daunatori)  nu sunt igienizate corespunzător şi reprezintă un real pericol pentru agricultorii care îşi lucrează terenurile, ceea ce duce la cheltuieli mărite pe suprafaţă.

Vizualizat: 2379 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FNPAR solicită încă 1,5 milioane ha, la suprafaţa agricolă beneficiară de subvenţii

FNPAR solicită încă 1,5 milioane ha, la suprafaţa agricolă beneficiară de subvenţii

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România – FNPAR, care reprezintă 67% din sectorul agricol, solicită ca suprafaţa agricolă care beneficiază de plăţi unice să fie majorată de la 8,7 milioane de hectare cât este în prezent, la 10,2  milioane de hectare.

Sectorul agricol românesc a pierdut trei milioane de hectare şi un milion de taurine

Sectorul agricol românesc a pierdut trei milioane de hectare şi un milion de taurine

Trei milioane de hectare de teren au fost scoase din circuitul agricol în România, iar efectivul de taurine a scăzut cu un milion de capete în perioada 2002-2010, a declarat recent Petre Daea, preşedintele Comisiei de agricultură din Senat.

Este starea vremii prea scumpă pentru fermieri?

Este starea vremii prea scumpă pentru fermieri?

Este clar că tehnologia destinată mediului agricol - incluzând aici paleta extrem de largă, de la utilaje la GPS-uri - s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme, ca o consecinţă a capitalizării fermierilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii