Adama
AGRICOVER

Banca Mondială finanţează reabilitarea infrastructurii principale de irigaţie

Publicat: 02 iulie 2011 - 23:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Galaţi, suprafaţa contractată la irigat este de peste 55.000 hectare, cu aproximativ 15.000 hectare mai mare decât în 2010

• În “Câmpia Covurlui”, trei staţii de pompare au fost puse în funcţiune, valoarea lucrărilor - peste 1 milion de euro

• Se aşteaptă o nouă finanţare pentru staţia de la Barboşi

• În judeţul Galaţi, suprafaţa contractată la irigat este de peste 55.000 hectare, cu aproximativ 15.000 hectare mai mare decât în 2010


Staţiile de pompare de alimentare  Prut, Vameş, şi Lieşti, din sistemul de irigaţii “Câmpia Covurlui”, aparţinând de Unitatea de administrare Galaţi Sud a Sucursalei Teritoriale Moldova Sud a ANIF – RA, au fost puse în funcţiune cu bani de la Banca Mondială. Lucrările de reabilitare au durat şase luni şi au costat peste 4,5 milioane de lei.

Unităţile de pompare, dotate cu echipamente moderne, menite să asigure o eficienţă sporită cu un consum redus de energie, au început, deja, să irige  culturile agricole înfiinţate pe o suprafaţă de peste 3.000 de hectare. 

“Tot prin finanţarea Băncii Mondiale vrem să reabilităm şi Staţia de pompare de alimentare Barboşi, grav avariată în urma inundaţiilor din 2010. Există proiectul, avem toată documentaţia tehnică, aşteptăm semnarea contractului de execuţie  cărei valoare se ridică la aproape 1 milion de euro”, a declarat Aurel Zamfir, directorul regional al ANIF – RA.
Pentru acest an, în judeţul Galaţi, Sucursala Teritorială Moldova Sud a ANIF – RA a încheiat contracte de livrare apă pentru mai mult de 55.000 hectare. Comparativ cu 2010, suprafaţa contractată pentru irigaţii este mai mare cu aproximativ 15.000 hectare.


Vizualizat: 3030 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii