Adama
AGRICOVER

APDRP: Din 2 decembrie se deschide o nouă sesiune pentru Măsura 221 - " Prima împădurire a terenurilor agricole"

Publicat: 01 decembrie 2011 - 16:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) deschide, vineri, 2 decembrie, a patra sesiune din acest an pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 221 – „Prima împădurire a terenurilor agricole”. Sesiunea se va încheia pe 30 decembrie 2011.

Fondurile nerambursabile disponibile, în această sesiune, pentru finanţarea proiectelor de primă împădurire a terenurilor agricole vor fi de 148.928.790 euro. Din această sumă, 20% reprezintă contribuţia Guvernului României de la bugetul de stat, iar 80% finanţare a Uniunii Europene.
Potrivit APDRP, proiectele vor putea fi depuse la Oficiile Judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), zilnic între orele 9 şi 14:00, ultima zi pentru depunere fiind 30 decembrie 2011, ora 12:00.

Condiţiile APDRP pentru accesarea Măsurii 221
Potrivit APDRP, prima condiţie pe care trebuie să o respecte solicitantul este să facă dovada deţinerii terenului agricol eligibil pentru împădurire. Acesta trebuie să fi fost declarat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în ultimii doi ani şi să fi respectat în toată această perioadă şi pe toată suprafaţa parcelelor propuse pentru împădurire, Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC). Dovada se va face prin emiterea de către APIA a unei 'Note de constatare'.

Prin această măsură se pot acorda trei tipuri de plăţi, respectiv o primă pentru lucrările de înfiinţare, o primă anuală pentru lucrările de întreţinere a plantaţiei pe o perioadă de 5 ani, începând cu anul înfiinţării plantaţiei forestiere şi o primă compensatorie fixă anuală pe hectar şi pentru pierderea de venit ca urmare a împăduririi, pe o perioadă de 15 ani, începând cu anul înfiinţării plantaţiei.

Prin măsura 221 nu se oferă sprijin financiar pentru înfiinţarea plantaţiilor forestiere de pomi de Crăciun şi pentru producerea de energie regenerabilă. Aşadar, pentru ca un fermier să îşi poate realiza o astfel de plantaţie forestieră, trebuie să deţină parcele agricole cu o suprafaţă mai mare de 0,5 hectare (5.000 mp). Apoi, fermierul va întocmi, împreună cu persoanele autorizate în acest sens, un proiect de împădurire.

Obiectivele Măsurii „Prima împădurire a terenurilor agricole”
Implementarea măsurii 221 are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor agricole prin împădurire.

Prima împădurire a terenurilor agricole este destinată prevenirii pagubelor produse de factorii naturali dăunători, reducerii eroziunii solurilor, îmbunătăţirii capacităţii de retenţie a apei, creşterii calităţii aerului, producerii de biomasă, inclusiv masă lemnoasă de calitate, prin menţinerea sau creşterea biodiversităţii.

Obiectivul specific al finanţării nerambursabile este creşterea suprafeţei de pădure cu rol de protecţie a apei, solurilor, a pădurilor cu rol de protecţie împotriva factorilor naturali dăunători, precum şi de asigurare a funcţiilor recreative, pe baza rolului multifuncţional al acesteia.
Cu ajutorul acestei măsuri se pot împăduri toate terenurile agricole la nivelul întregii ţări, cu excepţia pajiştilor permanente neafectate de procese de degradare a solului.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2967 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CEC Bank finanţează capitalul de lucru pentru beneficiarii PNDR

CEC Bank finanţează capitalul de lucru pentru beneficiarii PNDR

CEC Bank a încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), o convenţie privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală.

Tabără: Plăţile directe acordate în agricultură vor totaliza 7 miliarde euro, în februarie 2012

Tabără: Plăţile directe acordate în agricultură vor totaliza 7 miliarde euro, în februarie 2012

Plăţile directe acordate în agricultură se vor ridica la cinci miliarde euro în decembrie 2011, urmând ca în februarie 2012 acestea să totalizeze şapte miliarde euro, adâugându-se şi fodurile alocate din Planul Naţionale de Dezvoltare Rurală, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Guvernul vizează atragerea de fonduri UE de circa 6 mld. euro pentru agricultură şi din fonduri de coeziune

Guvernul vizează atragerea de fonduri UE de circa 6 mld. euro pentru agricultură şi din fonduri de coeziune

Guvernul mizează pentru anul viitor pe o rată de absorbţie a fondurilor UE de 20-25%, obiectivul principal fiind atragerea a cel puţin şase miliarde euro pentru agricultură şi din fondurile de coeziune, a declarat premierul Emil Boc.

APDRP deschide în 28 noiembrie o nouă sesiune pentru depunerea proiectelor pe Măsura 112

APDRP deschide în 28 noiembrie o nouă sesiune pentru depunerea proiectelor pe Măsura 112

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă lansarea, în perioada 28 noiembrie 2011 – 13 ianuarie 2012, a celei de a şasea sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 112 'Instalarea tinerilor fermieri'din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013, fondurile nerambursabile alocate pe această sesiune fiind de 50 de milioane de euro.

APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurilor 211, 212 şi 214

APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurilor 211, 212 şi 214

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor aferente Masurilor 211 „Sprijin pentru zona montană defavorizată”, 212 „Sprijin pentru zone defavorizate, altele decât zonă montană” şi 214 „Plăţi de agro-mediu”, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

Fermierii pot accesa credite pentru prefinanţarea subvenţiilor APIA de la BRD

Fermierii pot accesa credite pentru prefinanţarea subvenţiilor APIA de la BRD

BRD-Groupe Societe Generale a semnat o convenţie tripartită cu APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură) şi FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) pentru prefinanţarea subvenţiilor acordate beneficiarilor măsurilor de dezvoltare rurală cuprinse în Axa II a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 - Campania 2011.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii