Adama
AGRICOVER

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Publicat: 23 septembrie 2011 - 13:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fonduri de  4,5 mld. euro au fost alocate la nivel european cercetării şi inovării în agricultură, iar o propunere legislativă în acest sens va fi prezentată de CE în 12 octombrie 2011, a declarat, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

„Sectorul agroalimentar şi producţia agricolă au nevoie să fie susţinute de o cercetare şi inovare aplicată. Din acest motiv, pentru agricultură am delegat 4,5 miliarde euro pentru cercetare şi inovare. CE va prezenta în 12 octombrie o propunere legislativă. Dezvoltarea în acest mod este politica viitorului”, a declarat Cioloş.

Asigurarea securităţii alimentare este primordială
Reforma europeană în agricultură are ca obiectiv principal asigurarea securităţii alimentare, a adăugat comisarul european.
„Ne aflăm din nou în faţa unei reforme care are ca obiectiv principal asigurarea securităţii alimentare. Trebuie să ne uităm în jurul nostru să vedem că această problemă revine pe masa preocupărilor politice. Comportamentul marilor puteri, locurile unde acestea investesc, arată că problema securităţii alimentare nu e a trecutului ci a viitorului (...). Sunt state în care veniturile sunt cu 30 - 40% mai mici decât media UE, două treimi din agricultori au peste 55 de ani, există o presiune mare asupra fertilităţii solului şi biodiversităţii. Din această perspectivă tratăm şi reforma Politicii Agricole Comune, având obiectiv principal securitatea alimentară”, a afirmat Dacian Cioloş.

Oficialul a adăugat că în sistemul de susţinere a agriculturii trebuie integrat factorul uman, asigurarea fertilităţii solului, biodiversitatea şi dezvoltarea uniformă în toate zonele.
„Prin sistemul de susţinere trebuie să integrăm elementul uman. De asemenea, sprijinul pentru practicile agricole trebuie să asigure fertilitatea solului şi a biodiversităţii, menţinerea producţei agricole pe întreg teritoriul, inclusiv în zonele de munte. Nu ne putem concentra numai pe unele zone, care pot deveni deşert în anii următori. În susţinerea directă a agricultorilor, o parte din sume trebuie orientate spre zonele defavorizate. Toate acestea trebuie făcute ca să avem un sistem simplu şi transparent”, a precizat Cioloş.

De asemenea, acesta a subliniat că o politică adaptată a statului în agricultură este necesară pentru depăşirea crizei. „Dincolo de subvenţii, va trebui să susţinem un sistem de bună funcţionare a pieţei. Nu mă refer la intervenţii brutale în piaţă din punctul de vedere al administraţiei. E nevoie de un echilibru în situaţii de criză”, a menţionat Dacian Cioloş.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2781 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, vine în România

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va veni în România, în perioada 22-23 septembrie 2011.

Studiu: CRPE recomandă ca Renta Viageră să fie inclusă în meniul măsurilor Pilonului II

Studiu: CRPE recomandă ca Renta Viageră să fie inclusă în meniul măsurilor Pilonului II

Recomandarea Centrului Român de Politici Europene (CRPE), de a introduce Renta Viageră în meniul măsurilor Pilonului II finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) sau acceptarea Rentei Viagere ca ajutor de stat permis prin regulament este inclusă în studiul „Cum putem resuscita renta viageră? - ca o măsură compatibilă cu Politica Agricolă Comună”.

Cioloş susţine promovarea biomasei în viitor

Cioloş susţine promovarea biomasei în viitor

După 2013, ar trebui să se investească mai mult în inovaţie în acest domeniu, astfel încât fermierii să aibă la dispoziţie modalităţi sporite de valorificare a biomasei pentru producţia de energie chiar dacă, gestionarea deşeurilor din exploataţiile agricole a fost şi până acum prezentă în politica agricolă comună (PAC), a declarat, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş, la finalul reuniunii Consiliului miniştrilor agriculturii şi pescuitului din UE.

ONU trage un nou semnal de alarmă privind deşertificarea

ONU trage un nou semnal de alarmă privind deşertificarea

Organizaţia Naţiunilor Unite a convocat pentru marţi o reunire la nivel înalt a cărei subiect de dezbatere este fenomenul deşertificării, care ameninţă vaste suprafeţe de teren, pe întreg cuprinsul planetei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii