Adama
AGRICOVER

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Publicat: 18 noiembrie 2024 - 17:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Astfel, în intervalul 19 august și 15 noiembrie 2024 s-au depus on-line, pe www.afir.ro, 44 de solicitări de finanțare în valoare totală de 18.052.553 de euro, gradul de depunere pentru această linie de finanțare fiind de 153,7%.

Pentru sesiunea din acest an, alocarea financiară a fost de 11.744.706 euro.

tineri-bani_b

Finanțarea acordată prin DR-33 este 100% nerambursabilă și este limitată la 100.000 euro/an, dar fără să depășească 10% din valoarea producției comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere. Sprijinul se acordă în baza unui plan de afaceri sub formă de sumă forfetară, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Cheltuielile eligibile în cadrul DR-33 sunt cele necesare pentru înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul agricol și cel pomicol, prevăzute în planul de afaceri, prin care se asigură atingerea obiectivelor propuse.

În perioada următoare, toate proiectele depuse vor fi verificate documentar de către experții AFIR pentru a stabili eligibilitatea și a realiza selecția proiectelor în funcție de condițiile minime obligatorii și de criteriile de selecție menționate în Ghidul solicitantului.

Ulterior, se va publica pe www.afir.ro Raportul de selecție a proiectelor care vor beneficia de finanțare în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare și soluționare a contestațiilor pentru proiectele aferente Intervențiilor de dezvoltare rurală din Planul Strategic PAC 2023 - 2027 (PS 2023 - 2027).

Vizualizat: 204 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ovine de carne Merinolandschaf

Ovine de carne Merinolandschaf

Interviu cu Emeric Nemedy, fermier, Faget jud. Timis
Interviu cu Gheorghe Mihaescu, presedintele Asociatiei Ovitim Miorita Costeiu, jud. Timis

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii