Adama
AGRICOVER

România poate pierde 50% din fondurile europene pentru acvacultură

Publicat: 11 octombrie 2011 - 09:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Acvacultorilor Banat Sturio, membră a Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), avertizează că România este în pericol să piardă 50% din fondurile europene destinate acvaculturii din cauza lipsei fondurilor necesare pentru cofinanţare.

„Avem la dispoziţie circa 240 de milioane de euro pentru sectorul acvacultură, dar suntem în pericol să pierdem 50% din bani din cauză că nu reuşim să obţinem fondurile necesare pentru cofinanţare, relaţia cu băncile fiind una greoaie”, a declarat Dorel Lazu, preşedintele Asociaţiei Acvaculturilor Banat Sturio, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

Potrivit sursei, până în prezent, au fost aprobate, pentru finanţare, în judeţul Timiş, proiecte în valoare de 24,5 milioane euro, prin intermediul Programului Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.

Preşedintele Banat Sturio a solicitat sprijinul autorităţilor, în condiţiile în care 80% din fermele piscicole din România au fost închise. „Avem nevoie urgent de ajutorul autorităţilor. România producea, la nivelul anului 1989, peste 65.000 de tone de peşte, iar producţia din prezent a ajuns să fie de doar circa 10.000 de tone”, a precizat Dorel Lazu.

Vizualizat: 2382 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APNLF cere eliminarea asociaţiilor „fantomă” din sector şi deblocarea urgentă a măsurilor de finanţare din PNDR

APNLF cere eliminarea asociaţiilor „fantomă” din sector şi deblocarea urgentă a măsurilor de finanţare din PNDR

Asociaţia Profesională Naţională Legume – Fructe  (APNLF), membră a Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), reprezentantă de preşedintele Mircea Croitoru şi Florin Ciobanu în calitate de membru fondator, a participat, în perioada 7-9 octombrie, la reuniunea regională „Parteneriat Strategic pentru Agricultură durabilă”.

Plafonarea ajutoarelor UE pentru agricultură, maxim 300.000 euro/an

Plafonarea ajutoarelor UE pentru agricultură, maxim 300.000 euro/an

Comisia Europeană are intenţia de a introduce o plafonare progresivă a ajutoarelor directe pentru exploatările agricole, începând de la 150.000 de euro, au indicat surse europene. 

Principala problemă a agriculturii româneşti: lipsa unor investiiţii majore

Principala problemă a agriculturii româneşti: lipsa unor investiiţii majore

Problemele majore ale agriculturii din România sunt generate de lipsa unor investiţii semnificative, nu neapărat din cauza lipsei fondurilor de finanţare, ci mai degrabă din cauza dificultăţii accesării acestora, a declarat, Răzvan Diaconescu, director general al Impuls-Leasing România, într-o conferinţă de presă.

Timiş: 660 de proiecte depuse pentru absorbţia fondurilor europene

Timiş: 660 de proiecte depuse pentru absorbţia fondurilor europene

La nivelul judeţului Timiş s-au depus în acest an 660 de proiecte prin care se pot absorbi fonduri europene în valoare totală de 200 de milioane de euro, a declarat, Ioan Cios, director adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Timiş.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii