Adama
AGRICOVER

FERMIERI afectaţi de CRIZA COVID-19. CUM SĂ NU PIERDEŢI BANII EUROPENI!

Publicat: 28 martie 2020 - 08:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CRIZA CORONAVIRUS. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă ce pot face fermierii care au în derulare proiecte cu fonduri europene nerambursabile acordate prin PNDR 2020 şi care se confruntă cu dificultăţi în implementarea proiectelor din cauza pandemiei de COVID-19.

AFIR precizează că beneficiarii de fonduri europene nerambursabile acordate prin PNDR 2020 care se confruntă cu situaţii excepţionale obiective cauzate de pandemia de COVID-19 (exemplu: lipsa forţei de munca din partea contractorilor, izolarea la domiciliu, carantina etc.) şi pentru a evita contaminarea cu COVID-19, îşi pot reorganiza, restructura sau reprograma activitatea care face obiectul finanţării, conform prevederilor din Anexa la Ordinul MADR nr. 78/ 19.03.2020.

Această modificare în implementarea proiectului trebuie să se realizeze doar cu respectarea unor cerinţe: notificarea AFIR în acest sens, depunerea spre aprobarea AFIR a unui plan de acţiuni pentru reorganizarea, restructurarea sau reprogramarea activităţilor în scopul prelungirii perioadei de execuţie a contractului. Facem precizarea că pentru reorganizarea, restructurarea sau reprogramarea activităţii, beneficiarii PNDR 2020 au posibilitatea de a prelungi anumite etape din graficul de implementare, de a reeşalona tranşele de plată, de a majora numărul maxim de 5 tranşe de plată sau de a solicita prelungirea duratei de execuţie a contractului fără perceperea penalităţilor de întârziere.

Dacă beneficiarul PNDR nu poate să-şi optimizeze activitatea, conform celor menţionate mai sus, poate să solicite AFIR suspendarea prevederilor contractuale pe durata stării de urgenţă, cu asigurarea, după caz, a valabilităţii scrisorii de garantare sau a poliţei de asigurare a avansului.

Subliniem faptul că primul pas trebuie să fie reorganizarea sau restructurarea şi doar dacă nu exsită această posibilitate, beneficiarul să opteze pentru suspendarea contractului de finanţare, care presupune înghetarea activităţii şi a finanţării.

Vezi şi ÎN CE CONDIŢII SE VOR FACE PLĂŢILE PENTRU FERMIERII CARE AU DEPUS TRANŞE DE PLATĂ!

Soluţii online şi pentru fermierii care au depus proiecte PNDR pe hârtie

În contextul în care nivelul de digitalizare al AFIR permite derularea fluxurilor de lucru în mediul on-line, permiţând astfel comunicarea cu solicitanţii de finanţare şi cu beneficiarii exclusiv prin intermediul internetului, Agenţia a implementat o soluţie informatică alternativă pentru situaţiile care privesc proiectele cu depunerea pe suport de hârtie. În principal, această facilitate se adresează Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) pentru implementarea submăsurii 19.2.
Facem precizarea că accesul în acest spaţiu virtual poate fi făcut doar prin invitaţie transmisă direct de către experţii AFIR, în urma solicitării beneficiarului.

Această soluţie utilizează o aplicaţie cloud, dedicată pentru fiecare proiect în parte, modul în care se utilizează fiind detaliat pe pagina de internet www.afir.info, dar şi în cadrul unui tutorial simplu, disponibil pe canalul de YouTube: AFIR ROMANIA.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) precizează că a aplicat de urgenţă câteva măsuri care vin în sprijinul beneficiarilor proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Aceste decizii vin ca materializare a prevederilor Hotărârii nr. 8 din 12.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a Coronavirus şi a Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 78/ 19.03.2020 privind adoptarea măsurilor necesare pentru desfăşurarea activităţilor specifice implementării tehnice şi financiare a măsurilor aferente Programului naţional de dezvoltare rurală 2014-2020 ca urmare a apariţiei pandemiei COVID-19.

reguli-bani-euro_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 4017 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CONTROALE pe TEREN AMÂNATE de COVID-19. Ce se întâmplă cu BANII FERMIERILOR!

CONTROALE pe TEREN AMÂNATE de COVID-19. Ce se întâmplă cu BANII FERMIERILOR!

DECIZIE CRIZĂ COVID-19. Pandemia de coronavirus amână o parte din controalele în ferme. În ce condiţii vor putea primi fermierii români banii europeni!

ANUNȚ ACUM MADR: UN MILION DE LEI pentru ANGAJAREA TINERILOR ÎN AGRICULTURĂ!

ANUNȚ ACUM MADR: UN MILION DE LEI pentru ANGAJAREA TINERILOR ÎN AGRICULTURĂ!

SUMĂ ALOCATĂ PROGRAMULUI PENTRU ANUL 2020. Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 24 martie 2020, că pentru acest an se alocă suma de un milion de lei pentru Programul de stimulare a angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industrie alimentară. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost publicat de puțin timp pe site-ul oficial MADR.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! PLĂȚI ÎN AVANS, AJUTOARE DE STAT!

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! PLĂȚI ÎN AVANS, AJUTOARE DE STAT!

DECIZIE. Ajutoare de stat, plăți în avans, pentru toate tipurile de întreprinderi, cu scopul menținerii continuității economice, anunță Comisia Europeană într-un comunicat pus la dispoziția AGROINFO de Reprezentanța în România a Comisiei Europene.

SPRIJINUL pentru TINERII FERMIERI și pentru FERME! DECIZIA MADR DE ULTIMĂ ORĂ!

SPRIJINUL pentru TINERII FERMIERI și pentru FERME! DECIZIA MADR DE ULTIMĂ ORĂ!

COMUNICARE OFICIALĂ! Ministerul Agriculturii anunță ASTĂZI că a decis amânarea lansării submăsurilor PNDR 2020. Pe lista amânarilor este și sprijinul acordat tinerilor fermieri. MADR a comunicat, în urmă cu circa 3 zile că nu va amâna această submăsură. Acum s-au schimbat lucrurile. AGROINFO vă pune la dispoziție mesajul Ministerului Agriculturii.

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Fermierii ruși renunță la grâu!

Fermierii ruși renunță la grâu!

20 noiembrie 2024 - 16:01

Fermierii din Rusia spun că vor cultiva mai puţin grâu după pierderile semnificative din acest an, trecând la recolte mai profitabile, precum mazăre, linte sau floarea soarelui. Decizia fermierilor ruși are implicaţii directe asupra preţurilor la grâu pe plan mondial, în condiţiile în care Rusia este cel mai mare exportator global. De asemenea, decizia afectează rata inflaţiei în ţările care importă masiv grâu, precum Egiptul.

Noi coeficienți calcul dimensiune ferme vegetale și zootehnice!

Noi coeficienți calcul dimensiune ferme vegetale și zootehnice!

18 noiembrie 2024 - 18:00

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea actualizată a Listei coeficienților standard output (Standard Output Coefficients), SOC 2020, care vor fi aplicați pentru a calcula dimensiunea economică a fermelor vegetale și zootehnice.

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

18 noiembrie 2024 - 17:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Încep lucrările la Canalul Siret-Bărăgan!

Încep lucrările la Canalul Siret-Bărăgan!

14 noiembrie 2024 - 23:47

Lucrările pentru primii 30 de kilometri din Canalul Siret-Bărăgan care vor fi reabilitați sunt în linie dreaptă, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ghidul solicitantului pentru producerea de energie regenerabilă în agricultură

Ghidul solicitantului pentru producerea de energie regenerabilă în agricultură

13 noiembrie 2024 - 18:18

A fost publicată versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.

Un nou ajutor pentru fermieri!

Un nou ajutor pentru fermieri!

13 noiembrie 2024 - 18:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii