Adama
AGRICOVER

FERMIERII ROMÂNI: Avem MARFĂ cât să umplem tot anul RAFTURILE!

Publicat: 06 aprilie 2016 - 10:44
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Lege în favoarea FERMIERULUI ROMÂN! 51% din mărfurile pe care le găsim pe rafturile magazinelor să provină din fermele noastre. Producătorii români cer să fie cei care domină spațiul pe rafturile marilor lanțuri de magazine.
 

Rafturile magazinelor sunt invadate de alimente aduse din import. În timp ce pentru aceste produse venite din spațiul intracomunitar nu s-ar pune taxe peste taxe, pentru marfa cumpărată de la producătorii români, retailerii aplică o listă întreagă de taxe. Taxă de raft, de manipulare, de listare, etc. Situația trebuie să se schimbe! Cer disperați producătorii români. Rafturile magazinelor trebuie umplute cu marfă românească și să dispară aceste taxe stabilite de retaileri și care umflă de 5-6 ori prețul produselor românești.

Reprezentanții retailerilor argumentează altfel prețul mare al produselor românești. Produsele provenite din spațiul intracomunitar ar fi mult mai ieftine decât cele din România și de aceea ajung cu un preț mai mic la raft. Mult mai ieftine și mult mai riscante dacă ne raportăm la ultimele declarații ale ministrului agriculturii, Achim Irimescu. Pește cu viermi, untar care e făcut din ulei de palmier și nu are legătură cu untul, brânză din plastic, și așa mai departe.

În lanțul producător-comerciant cineva se îmbogățește nesimțit de mult, spune Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine din România. Marfa, indiferent că vorbim despre lapte, legume, fructe, carne, pleacă de la producătorii români cu un preț derizoriu. 65 de bani litrul de lapte de vacă, un leu salata verde, etc. și pe rafturi nu găsești litrul de lapte sub 4 lei.

Salata verde pleacă de la noi la un leu, sub un leu, iar pe raft ajunge să coste și 5 lei. Retailerii fac profituri  uriașe în timp ce producătorii abia pot supraviețui, spune fermierul Gheorghe Vlad, președintele Confederației Asociațiilor Țărănești din România (CATAR).

Fermierii români au susținut în ședința Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, ținută marți, 5 aprilie, că pot umple tot anul rafturile magazinelor cu lactate, carne, cartofi, varză, morcovi, iar pe timpul verii pot să asigure legumele și fructele de sezon.

Proiectul de lege care stabilește obligativitatea comercianților de a avea pe rafturi 51% produse românești este discutat din toamna anului trecut. Inițiatorul acestui proiect este deputatul Marin Anton, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Această lege trebuie să pună producătorul român pe picior de egalitate cu supermarketurile, a spus Anton.

În Comisia de agricultură din Camera Deputaților nu s-a ajuns, deocamdată, la un numitor comun între producători și reprezentanții retailerilor astfel încât acest proiect să-și urmeze cursul.

Vizualizat: 43616 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

NE-AU ACUZAT că produsele românești sunt contaminate! ATENȚIE ce se întâmplă într-o fermă dintr-o țară vecină!

NE-AU ACUZAT că produsele românești sunt contaminate! ATENȚIE ce se întâmplă într-o fermă dintr-o țară vecină!

Brânza românească a fost NEDREPT blamată că ar fi contaminată cu E.coli! Produsele românești au fost puse la colț de Europa! Fermierii noștri au fost acuzați că nu respectă regulile de igienă. Or fi uscături în pădure, dar de aici până la a arunca blamul pe întreaga nație e cale lungă. Iată ce lucruri ȘOCANTE se petrec într-o fermă dintr-o țară vecină!

Alte articole in aceasta categorie

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

27 noiembrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie la sfârșitul acestei săptămâni, pe 29 noiembrie, plata avansului pe hectar și pe cap animal la subvențiile aferente acestui an. De săptămâna viitoare, APIA demarează plata finală.

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

27 noiembrie 2024 - 06:19

Creşterea subvenţiilor, dezvoltarea sistemului de irigaţii, accesul la finanţare şi modificarea legii arendei, reprezintă principalele solicitări ale fermierilor din ţara noastră, potrivit documentului Carta Albă a Agriculturii 2024 lansat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Lucrarea prezintă evaluarea stării actuale a agriculturii şi identificarea principalelor provocări şi oportunităţi pentru următorii ani. 

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

27 noiembrie 2024 - 06:03

Pe lângă plățile directe pe hectar, fermierii beneficiază și de sprijinul cuplat, subvenție europeană cu un cuantum destul de mare. Ce sumă încasează de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un fermier care a bifat pe cererea unică și sprijinul cuplat pentru soia, PD-09 - Sprijin cuplat pentru venit soia.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
un roman
|
04. 07, 2016. Thursday 19:32

Dar de ce nu isi fac producatorii romani propriile supermarketuri cu marfa 100% romaneasca?
Spuneti-mi si mie sa nu mor prost.
Sa fie oare faptul ca romanul vede numai capra vecinului si paiul din ochiul altuia? Ori romanul nu se poate uni in bine?

2.
Zamorxe
|
04. 06, 2016. Wednesday 23:45

Sper ca legumele si fructele romanesti sa nu fie manipulate genetic si sa nu fie stropite cu pesticide si alte substante daunatoare sanatatii.

1.
mașalco cristian
|
04. 06, 2016. Wednesday 21:03

Nu sunt un fan al cumpărăturilor din super/hiper marketurilor în ceea ce privește legumele și fructele, numai în cazuri de excepție - destul de tare. Nici nu sunt o persoană care să fie la curent cu legislația în domeniu sau care să se autoinformeze cu ultimele știri legate de acest subiect. Știu doar că am ajuns să fac deosebirea între un produs legumicol/fructifer autohton și unul adus de pe te miri unde. Normal că majoritatea românilor sunt tentați de aspectul comercial al produselor, uitând sau în cazul celor tineri, neștiind gustul produselor agroalimentare românești. Eu cumpăr produse agroalimentare cu preponderență din piața agroalimentară, de la "țăranii" din împrejurimi care încă mai cultivă produsele neaoșe cu gust excelent, chiar dacă aspectul lor, să zicem așa, lasă de dorit. Partea proastă este că și "ai noștri" au început să adopte metode de cultivare externe ce au în vedere doar productivitatea, în detrimentul calității nutriționale a produselor, și implicit a gustului. Roșiile oltenești de odinioară, vestite pentru gestul lor, au devenit aspectuoase, dar fără gust și cu pulpa întărită.
Sunt de acord cu reglementările legislative susținute prin acest demers, cu condiția ca și produselor noastre să li se asigure o imagine comercială modernă, fără a periclita calitățile nutriționale și gustative.

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii