Adama
AGRICOVER

EXCLUSIV! DIRECTOR COMPANIA TRACTORUL U650: U650 ORIGINAL SE POATE VINDE ÎN ROMÂNIA CU O CONDIȚIE!

Publicat: 17 august 2017 - 11:31
6 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

TRACTORUL U650 ORIGINAL ESTE PRODUS DE O SINGURĂ COMPANIE! Tractorul Universal 650 nu are modificată nici măcar o piuliță! Este identic cu cel fabricat înainte de 1989. U650 original este produs de o singură companie, Tractorul U650 Brașov care are linie de asamblare la Băicoi, Prahova. Titus Șerban, directorul Companiei Tractorul U650, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru AGROINFO.

AGROINFO: Se vinde U650 original pe piața din România?

Titus Șerban, director Compania Tractorul U650: U650, pe care noi îl fabricăm din 2008, se poate vinde în România, într-un anumit fel. Adică, U650 nu îndeplinește normele de poluare pentru Uniunea Europeană. Un fermier român poate să cumpere acest tractor, dar nu-l poate înscrie în circulație, la Registrul Auto Român, Poate să aibă doar numerele de înmatriculare provizorii, eliberate de primărie, pe care le-ați văzut și pe motociclete și pe tractoare. u650-original_bLa autoturisme, să zicem, este norma de poluare 1,2,3, norma 7. Așa-i și la tractoare. Când am intrat în Uniunea Europeană a trebuit să ne încadrăm normelor de poluare.

Eu am fost director și la UTB (Uzina de Tractoare Brașov n.r.). Noi când am cumpărat licența nu se cereau norme de poluare, atunci noi nu am făcut nicio modificare. Puteam să facem modificări, dar presupun niște costuri pe care le suportă clientul. Și atunci dacă clientul din Egipt nu vrea nicio modificare, noi nu am făcut. Partenerul egiptean nu ne împiedică să vindem pe piața din România, dar U650 fabricat de noi este identic cu cel produs înainte de 1989.

Când am cumpărat licența, am cumpărat și scule și matrițe și dispozitive și absolut tot ca să-l facem identic. Asta a fost cerința partenerului egiptean: să nu modificăm nici măcar o piuliță să fie totul original. Noi îl facem în sistemul original pe care-l făcea UTB (Uzina Tractoare Brașov n.r.). De aceea nu am vrut să facem nicio modificare, ne-a impus partenerul egiptean să nu facem nicio modificare. Toate piesele să fie originale cum era la UTB. Noi fabricăm în condițiile originale, pe matrițe, pe scule, pe dispozitivele originale. Puteam să facem niște modificări, dar clientul ne-a cerut expres să fie fabricat cum era el, să fie identic. Așa că nu am putut să aducem modificări.

AGROINFO: Câte tractoare U650 exportați anual pentru piața din Egipt?

Titus Șerban, director Compania Tractorul U650: Noi exportăm anual câte ne comandă clientul egiptean. Nu exportăm un anumit număr. Uneori mai multe, alteori mai puține, și piața din Egipt a suferit anumite variații de cereri, din cauza inflației. La un moment dat ni se cereau piese de schimb cu nemiluita, mai puțin tractoare complete. De asta depindem de variațiile de pe piața egipteană. Piața este flexibilă, noi suntem flexibili față de partenerul egiptean.

Câteva zeci de mii de tractoare U650 sunt în exploatare, în acest moment, pe piața din România. Din păcate, foarte mulți proprietari apelează la soluțiile cele mai ieftine când tractorului i s-a defectat o piesă.

Titus Șerban, director Compania Tractorul U650: Acest tractor se produce din 1967 și sunt pe piață, în exploatare, câteva zeci de mii. Tractoarelor din exploatare este și normal că le trebuiesc piese de schimb. Se mai strică ba una, ba alta și oamenii merg la cei care distribuie piese de schimb. Suntem singurii de pe piață care avem piese originale U650 și care producem tractorul original. Restul aduc piese de schimb din India, din China, care nu sunt originale. Nu corespund tehnic, calitativ. Le-am verificat și noi și sunt groaznice.

Mă rog, piața e liberă, fiecare face ce vrea. Mai e o altă nenorocire, dar nu vreau să intru în conflict cu alții. Sunt firme care aduc piese care nu corespund tehnic și se întâmplă tot felul de minuni. Oamenii sună la noi: eu am cumpărat piese UTB. Și-i întreb: domle, de unde ai cumpărat? Păi, de acolo. Nu sunt originale și nu corespund tehnic și calitativ, nu le fac tratamente termice, nu au desenele de execuție, le reproduc după un eșantion. Nu le fac după cartea tehnică a mașinii, după releveu, copiază piesa după o altă piesă, nu au cotele normale.

Cel mai rău este că fac piese fără tratamente tehnice. Se urcă omul pe tractor și după 200 de metri se rupe piesa pentru că nu a fost tratată termic și e moale ca o plastilină. Evident că poate să-l pună în pericol și pe cel care conduce tractorul. Dar nu mai dau amănunte că deranjez pe unii. Eu înțeleg că omul zice: domle, mă duc să cumpăr piesa cea mai ieftină, dar nu-și dă seama că e cea mai proastă. Se pune pe tractor și se rupe și apoi mă sună pe mine. Ai luat-o de la mine? Nu. Atunci ce treabă ai cu mine? Pe cei care vor să cumpere piese originale U650 îi servim cu cea mai mare plăcere, le dăm certificate de garanție, nu am avut până acum nicio problemă.

O versiune modificată a tractorului U650, care corespunde normelor de poluare, este U825, fabricat de aceeași companie.

Pentru piața din România noi am făcut un alt tractor care se cheamă U825, care este o modernizare a tractorului U650. În principiu, este mai ieftin decât tractoarele moderne care se fac cu partea electronică. Este cel mai ieftin pe gama lui, spune producătorul.

Potrivit Ziarului Financiar, omul de afaceri egiptean care controlează Compania Tractorul U650 Braşov, Atef el-Said el-Keleini, confirmă că vrea să reia producţia pentru piaţa locală a vechiului tractor. Total Gimpex, unul dintre primii dealeri care vor vinde tractorul, pe piața locală, a anunțat ieri, 16 august, pentru aceeași publicație, că U650 va fi cel mai ieftin, va avea prețul de 16.000 de euro. U650 are o putere de 65 CP şi o cutie de viteze manuală cu zece trepte.

Vizualizat: 52489 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

28 noiembrie 2024 - 16:26

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cadrul Campaniei de plată în avans aferentă anului de cerere 2024, a autorizat la plată suma totală de 1.283.042.988 euro (6.383.586.787 lei).

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

28 noiembrie 2024 - 10:33

Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen a fost aprobată, la 27 noiembrie 2024, de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg. Christophe Hansen, propus de Luxemburg, va prelua portofoliul de comisar european pentru agricultură şi alimentaţie.

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

28 noiembrie 2024 - 10:02

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene din 2025, care prevede un sprijin consistent pentru soluţionarea problemelor din domenii precum sănătate, ajutor umanitar, gestionarea frontierelor şi climă. Bugetul total pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, cu 6% mai mare decât cel pentru 2024 (o creştere cu 10 miliarde de euro).

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

28 noiembrie 2024 - 09:52

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că vor fi finanțate 581 de proiecte selectate cu suma totală de 110,4 milioane de euro.

Porcul de la țară, mai scump!

Porcul de la țară, mai scump!

28 noiembrie 2024 - 07:29

Mulți români preferă, în această perioadă, să cumpere porcul de Crăciun din gospodăriile țăranilor. Ce prețuri sunt anul acesta pe kilogramul de porc în viu?

Subvenția APIA de 2.100 euro/ha! Cine beneficiază anul ăsta de acești bani!

Subvenția APIA de 2.100 euro/ha! Cine beneficiază anul ăsta de acești bani!

28 noiembrie 2024 - 06:51

Fermierii beneficiază anul acesta de o subvenție APIA cu un cuantum de 2.100 de euro/ha dacă au cultivat legume în sere și solarii, tomate, castraveți, ardei, vinete și dacă au bifat această subvenție pe cererea unică depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

27 noiembrie 2024 - 19:45

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca a efectuat miercuri nouă percheziţii în judeţul Mureş, în cadrul unei anchete privind o posibilă fraudă cu subvenţii implicând proiecte de apicultură şi de prelucrare a mierii, finanţate de UE, anunţă un comunicat al instituţiei de la Luxemburg.

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

27 noiembrie 2024 - 18:42

Programul Rabla pentru tractoare, lansat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și așteptat cu nerăbdare de fermieri, a devenit o nouă sursă de dezamăgire pentru aceștia.

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

27 noiembrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie la sfârșitul acestei săptămâni, pe 29 noiembrie, plata avansului pe hectar și pe cap animal la subvențiile aferente acestui an. De săptămâna viitoare, APIA demarează plata finală.

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

27 noiembrie 2024 - 06:19

Creşterea subvenţiilor, dezvoltarea sistemului de irigaţii, accesul la finanţare şi modificarea legii arendei, reprezintă principalele solicitări ale fermierilor din ţara noastră, potrivit documentului Carta Albă a Agriculturii 2024 lansat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Lucrarea prezintă evaluarea stării actuale a agriculturii şi identificarea principalelor provocări şi oportunităţi pentru următorii ani. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   
6.
mirel dandu nicolae 2007
|
12. 23, 2020. Wednesday 14:31
Salut.Din cate am vazut sigla de la tractor este rotunda(nu vad ce scrie pe ea)mai bine o faceati la fel cum era inaine.Si la fel scrisul de pe capota(lateral) ati schimbat felul scrisului/dar era mai misto zic eu daca avea si cabina(cred ca exportati mai mult in afara in zone desertice sau calduroase)daca ii puneati cabina si un mic aer conditionat poate le placea mai mult la straini.Parerea mea de,nota 9 de la mine pt tractor
5.
Cojocaru Eugen
|
06. 16, 2019. Sunday 19:45
Sunt interesat sa cumpar un tractor echipat cu instalatie de ridicare si priza de putere in fata. Tel. 0765124013. Va multumesc.
4.
bebe
|
04. 21, 2018. Saturday 02:15
Este o realizare magica pentru românia cea ce îi salut si iubesc pe acesti realizatori singura rugaminte este sa schimbe cabina si scaunul sa fie unul preumatic pe perna de aer cu dotari climatice aer conditionat iar resul manetelor un dizain superb moderat
3.
ene marcel
|
01. 31, 2018. Wednesday 17:45
tractorul u 650 este tractorul saracului cre poate fi usor de itretinut si cunoscut originea lui cu care sa construit trimbitatul so cialism .Daca luati la baibec am 2 tractoare care le dau si diferenta pentru un tractor U650 VAurez mult succes si tot ce va doriti pe viitor stimati PATRIOTI AI ROMINIEI .
2.
patru
|
08. 18, 2017. Friday 18:21
vechea masina cu pise de calitate romanesti , a fost numarul de forta a mecanizarii ..am luat unul casat si dupa o reparatie capitala cu piese romanesti , dupa23 ani nu l-as da pe nu stiu ce scula straina . nu uitati preturile la piese la cele straine . tu vinzi la pret de romania si cumperi la pret de vest europa .
1.
Adi
|
08. 18, 2017. Friday 07:26
Va dau un sfat: angajati-va un un om care sa intocmeasca clientului un plan de afacere pe masura 6.3 si nu o sa faceti fata comenzilor, tractorul e perfect pentru aceasta masura. Pacat ca nu am aflat mai repede si am aplicat pentru un alt tractor mai mare. BAFTA UTB!
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii