PREŢURI UE. Cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană (UE) în anul 2018 au fost înregistrate în România şi Polonia, ambele cu 37% sub media UE, arată datele Eurostat.
Potrivit datelor Eurostat, publicate pe 27 august 2019, citate de Agerpres, alte state membre UE cu preţuri mici la carne în 2018 sunt Bulgaria (36% sub media UE), Lituania (-29%) şi Ungaria (-25%).
La polul opus, cele mai mari preţuri la carne din UE au fost înregistrate, anul trecut, în Austria, cu 46% peste preţul mediu din UE, Luxemburg (+42%), Franţa (+31%) şi Belgia (+26%).
Comparativ, în anul 2017, România a înregistrat al treilea cel mai scăzut nivel al preţurilor cărnii din Uniunea Europeană, cu 40,8% sub media preţului din UE. În 2017, cele mai scăzute preţuri ale cărnii au fost consemnate în Bulgaria, cu 40,9% sub media europeană, şi în Polonia, cu 43,3% sub media UE, mai notează Agerpres.