Adama
AGRICOVER

După oprirea exporturilor din Ucraina CREŞTE preţul porumbului

Publicat: 02 martie 2022 - 09:34
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Închiderea forţată a porturilor și terminalelor ucrainene urmată de suspendarea tuturor transporturilor comerciale din Marea Neagră și Marea Azov a determinat creşterea preţului cerealelor şi în special a porumbului. Preţurile cerealelor din Golful SUA au început săptămâna cu creştere de la 309,25 dolari/tonă până la 327,75 dolari/tonă. La bursa europeană Euronext, preţurile au ajuns la 340,0 euro/tonă porumb, 351,25 euro/tonă grâu (cu livrare în luna martie) şi 821,75 euro/tonă rapiţă (cu livrare în luna mai).

Faptul că Ucraina nu mai poate exporta porumb dar şi preocuparea legată de nivelul viitoarei recolte din America de Sud sunt principalele cauze ale creşterii preţului la porumb.

Analiştii pieţei se aşteaptă ca recolta de vară de porumb din Brazilia să ajungă la 21 de milioane de tone, cu 6,9 milioane de tone mai puțin decât estimările anterioare (27,9 milioane de tone) aşa cu a raportat Asociația braziliană a producătorilor de porumb Abramilho și compania locală de consultanță Céleres. În acelaşi timp, Argentina ar urma să recolteze 51 de milioane de porumb în acest an, cu 1,5 milioane de tone mai puțin față de anul precedent. Producția din ambele țări a fost grav afectată de secetă, datorită lipsei precipitațiilor în principalele regiuni de cultură.

seminte_de_porumb_b

În aceste condiţii, SUA rămâne cel mai important furnizor pentru statele din Asia care bazau pe recolta mare de porumb din Ucraina (din acest an) pentru a-și acoperi o mare parte din necesar până când porumbul din Brazilia va intra în piaţă, în această vară.

Rusia și Ucraina furnizau împreună aproximativ 16% din exporturile mondiale de porumb, dar Ucraina este de departe cel mai mare exportator și a obținut o recoltă record anul trecut.

Vizualizat: 2072 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Bunge suspendă operațiunile din Ucraina

Bunge suspendă operațiunile din Ucraina

Gigantul american de agrobusiness Bunge a anunțat joi (24.02.2022) că și-a suspendat temporar operațiunile din Ucraina, iar birourile companiei sunt închise în întreaga țară în urma invaziei Rusiei. Bunge a precizat că are 1.000 de angajați în Ucraina la două unitităţi de procesare (din Nikoalev și Dnipro) și la depozitele de cereale din diferite regiuni ale țării, precum și la un terminal de export din portul maritim comercial Mykolaiv.

India joacă în liga marilor producători mondiali de grâu

India joacă în liga marilor producători mondiali de grâu

Producția de grâu a Indiei ar urma să ajungă la 110 milioane de tone în sezonul agricol 2021/2022, de la 108 milioane de tone în urmă cu un an, potrivit unui studiu realizat de S&P Global Platts. Deşi suprafaţa cultivată a scăzut, producţia de grâu este de aşteptat să crească, compensată fiind de randamentele mai mari.

Sancțiunile propuse de SUA și UE ar putea reduce EXPORTURILE de cereale ale Rusiei

Sancțiunile propuse de SUA și UE ar putea reduce EXPORTURILE de cereale ale Rusiei

Statele Unite și aliații europeni au amenințat că vor impune sancțiuni suplimentare Rusiei dacă forțele acestei țări vor intra în Ucraina, ceea ce ar putea reduce şi exporturile de cereale. Sancţiunile cu cel mai mare impact asupra exporturilor rusești ar putea fi tăierea accesului Rusiei la "Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications" (SWIFT), un sistem global de comunicare care leagă instituțiile financiare, iar cealaltă măsură ar fi blocarea capacității țării de a utiliza dolarul american și euro.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii