Adama
AGRICOVER

DATE OFICIALE despre PRODUCȚIA DE CEREALE ÎN 2019 ȘI SUPRAFAȚA CULTIVATĂ CU CEREALE!

Publicat: 07 iulie 2019 - 17:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RAPORT OFICIAL! Comisia Europeană estimează în Raportul despre agricultură pentru anii 2019 și 2020, Summer 2019, că producția de cereale din Uniunea Europeană va crește, în ciuda condițiilor meteorologice, secetă în unele țări, furtuni și ploi abundente, în altele. De asemenea, se așteaptă ca suprafața cultivată cu cereale în UE să ajungă la 56 milioane de hectare. Deci, o redresare față de anul precedent.

Potrivit Raportului Comisiei Europene, seceta din întreaga UE a afectat semnificativ producția de cereale în 2018/2019, care a scăzut la un nivel din urmă cu  6 ani. Ca rezultat, prețurile UE au atins punctul culminant în timpul verii, dar apoi s-au stabilizat și au scăzut în cele din urmă la începutul anului 2019, datorită disponibilității globale bune.

Exporturile UE s-au confruntat cu concurența fiecărei țări exportatoare. Grâul din regiunea Mării Negre a rămas foarte competitiv până în primul trimestru al anului 2019, când disponibilitatea scăzută în regiune a permis exportatorilor din UE să-și recâștige cota de piață.

Prețurile la furaje au rămas relativ scăzute până în 2018/2019, parțial din cauza faptului că porumbul a fost deosebit de competitiv până în prezent, ceea ce a dus la importuri considerabile în UE de porumb din Brazilia și Ucraina. UE continuă să fie primul importator de porumb din lume. Ca urmare a importurilor mai mari, exporturile nete de cereale din UE ating doar 2 milioane de tone.

raport-cereale-2019_b

În 2019/2020, zona de însămânțare a cerealelor se așteaptă să se redreseze de la nivelul scăzut al anului de comercializare precedent la 56 milioane ha (ceea ce reprezintă + 3%, porumb + 6%), similar cu media ultimilor 5 ani. Producția de cereale în UE este de așteptat să fie de 311 milioane de tone (2% peste media).

Câștigurile de producție pentru grâul din UE sunt destul de bune, deși în primăvară unele țări au fost afectate de secetă, Danemarca și Polonia, sau au fost lovite de furtuni și ploi abundente, cum este cazul României, dar și al Franței. Producția de grâu în UE ar trebui să ajungă la 142 de milioane de tone (recuperare de 11% față de anul de comercializare precedent).

Producția de orz ar trebui să ajungă la 60 de milioane de tone cu o perspectivă pozitivă în țările producătoare majore. Cu toate acestea, producția de orz de iarnă din Spania va fi scăzută, împiedicată de condiții uscate. Producția de porumb este estimată la 69 milioane tone (+ 0,5% pe an).

Suprafața cultivată cu grâu dur scade, dar producția beneficiază de precipitațiile de peste medie, ceea ce ar putea conduce la volum de 8,5 milioane tone.  Suprafața cultivată cu secară crește cu 13% după un minim de 4 ani.

Se preconizează că utilizarea furajelor va rămâne stabilă în comparație cu 2010/2019 (având în vedere evoluția așteptată a producției zootehnice). Datorită livrărilor mai mari, comerțul cu cereale ar trebui să revină în următorul an de comercializare la 17 milioane de tone.

 

 

Vizualizat: 6668 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii