Georg Rohrmoser, secretarul general al Asociației Europene de Bălțată tip Simmental, nu este fermier. Este un simplu funcționar. Fratele lui are, în regiunea Bavaria, o fermă cu 60 de vaci de lapte rasa Bălțată. Iată ce spune Georg Rohrmoser, cum o duc crescătorii de bovine din Germania!
Subvențiile pe care le iau crescătorii de bovine depind de regiune, de efectivul de animale, etc. De exemplu, în Bavaria, nu există subvenție directă nici pentru lapte, nici pentru carne și fermierii nu beneficiază nici de sprijinul cuplat de producție. Există plata pe suprafață (SAPS n.r.). Un fermier încasează în medie 300 de euro/ha. Există o subvenție pentru construirea de grajduri. Adică, statul suportă din bugetul național 35% din valoarea construcției ridicată de fermier. Mai sunt o serie de programe naționale pentru legume și fructe cultivate în regim ecologic sau pentru agricultură extensivă, toate acestea necesită cheltuieli mai mari, iar statul german sprijină financiar fermierii, spune Georg Rohrmoser.
Chiar dacă au dispărut de la 1 aprilie 2015 cotele de lapte, fermierii din Bavaria nu beneficiază de niciun ajutor financiar. Prețul unui litru de lapte este între 30 și 40 de eurocenți. Nemulțumirea fermierilor crește din pricina prețului scăzut al laptelui. Cu toate acestea, crescătorii de vaci de lapte nu se simt amenințați de faliment. Avem fabrici bune de procesare a laptelui, vânzările sunt foarte bune. Toți fermierii au contracte cu acești procesatori, spune Georg Rohrmoser. O fermă medie din regiunea Bavaria are 40 de vaci de lapte.
În Germania, există 20 de asociații ale crescătorilor de bovine rasa Bălțată tip Simmental. La nivel național, este înființată o singură federație din care fac parte toate asociațiile. Această organizație este singura care reprezintă interesele fermierilor nemți în Asociația Europeană de Bălțată tip Simmental.