Adama
AGRICOVER

APICULTORII, STRIGĂT DISPERAT: NU NE MAI OTRĂVIȚI VIAȚA ȘI ALBINELE!

Publicat: 02 decembrie 2019 - 08:01
4 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

APICULTORII REACȚIONEAZĂ CU PUTERE. Apicultorii din România au aflat că până la data de 15 decembrie 2019 trebuie conceput un proiect de argumentare credibilă pentru a fi prezentat Comisiei Europene în vederea obținerii derogării pentru utilizarea neonicotinoidelor în agricultură. Pe 25 noiembrie 2019, fermierii din vegetal s-au întâlnit cu ministrul Agriculturii pentru a discuta despre derogare. AGROINFO a publicat aceste informații primite de la MADR. Reacția apicultorilor din România este puternică.

Informațiile primite de AGROINFO de la Ministerul Agriculturii despre proiectul care se pregătește pentru obținerea unei noi derogări pentru utilizarea neonicotinoidelor, publicate de noi pe data de 26 noiembrie 2019, au stârnit vii nemulțumiri în rândul apicultorilor din România.

Mulți dintre ei ne-au scris mesaje în care spun un NU hotărât unei noi derogări pentru utilizarea neonicotinoidelor în agricultură. E multă emoție în mesajele apicultorilor. Ei se revoltă, strigă cu disperare că nu mai vor să le fie otrăvită viața oamenilor și albinelor.  Sunt multe reacții puternice, iar AGROINFO nu poate ignora mesajele lor. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, trebuie să știe ce-i transmit apicultorii. Le facem și lor auzită vocea.  

La întâlnire (întâlnirea de la Ministerul Agriculturii unde s-a discutat despre derogare n.r.) nu au fost invitați reprezentanți ai apicultorilor și nici ai consumatorilor de produse alimentare, adică tocmai cei afectați!!!! Mă îndoiesc că fermierii care folosesc neonicotinoide consumă din producția proprie!?!  Ne-a scris Ovidiu Maghear.

Nu că ar fi la noi mai mulți depunători, sunt interese mai mari la vârf. În economia subterană trebuie să se investească fără a se tine seama de efectele letale pe termen lung. România este singura țară care mai folosește cu derogare neonicotinoidele in tratarea culturilor. Continuăm cu nepăsare să contaminăm apele și solul, distrugem deliberat polenizatorii, vom mânca un dulce toxic. Scrie apicultorul Vlasu cu amărăciune.

Nu vrem neonicotinoide. Ne mor albinele!!

Guvernantți ar trebui să-i intrebe și pe ceilalți care sunt interesați în mod direct de folosirea neonicotinoidelor, adică apicultorii,pe cei care conștientizează ce importanță au polenizatorii în general și mai ales pe cei care știu că aceste substanțe afectează sănătatea oamenilor. Pe unii nu-i mai satură Dumnezeu, pentru că, de fapt este vorba de economiile pe care le fac agricultorii
Fabricanții de NEONICOTINOIDE dau ȘPĂGI MARI ca să poată vinde marfa otrăvită. Să fie urmăriți cei ce dau aprobările de DNA și SRI. Altfel nu scăpăm de OTRĂVURILE REMANENTE în sol mai periculos decît DTT ul. E adevărat că sunt mulți FOMIȘTI ce pun BOTUL la SPAGĂ ...Spune Aurel Bobalcă.

mesaje-apicultori_b

Atenție la albine! Albinele mor mai repede decât prevede viața, avertizează Constantin Antighin.

Vremea stropirilor "după ureche" în agricultura Europeană a apus demult, în România însă, se poartă, și de către persoane neautorizate, chiar și cu produse retrase cărora licențele le-au expirat, chiar și celebrele neonicotinoide se vor reînnoite anual prin derogări. Păcat că anual asistăm la pierderi de vieți omenești, biodiversitatea speciilor de insecte benefice agriculturii a ajuns în declin, sănătatea populației este pusă în pericol, mediul înconjurător, ape, aer totul este contaminat, iar cei investiți să lucreze în slujba cetățeanului se pare că favorizează o minoritate chiar cu prețul punerii în risc major a marea majorități și chiar a propriilor lor familii.

Personal, înțeleg îngrijorarea apicultorilor români în ce privește acordarea de noi derogări ptr folosirea neonicotinoidelor, aceleași neonicotinoide ce în Europa au fost interzise, dacă se va continúa sub pretextul "o Românie Normală" făcînd lucruri anormale, o să fim martorii unor producții tot mai mici de miere contaminată ce nu o să o mai dorească nici un stat European. Apicultorii se vor limita la un număr minim de colonii și putem spune că vom asista la desființarea apiculturii românești cu mare tradiție, dar dacă în prezent avem asistați sociali ai sistemului, de ce oare să nu dublăm numărul lor, decât să investim banii în apicultura din România cu veșnicele derogări creînd noi și noi plăgi de insecte dăunătoare care prin grija sistemului bolnav au devenit tot mai rezistente. Mai bine economisim banii și vom cere alții ca asistați sociali decât apicultori otrăviți în culturile agricole din România. Să sperăm că în al 12 ceas oamenii vor gândi cu creierul ptr o noua Românie normală aproape de Europa și nu vor mai cere derogări în contra Europei, ne-a scris Constantin Oprea.

Oare toți ceilalți care au interzis otrăvurile după ce s-au nenorocit, distrugând pe termen lung biodiversitatea....nu au studiat suficient și pentru noi? CE STUDII MAI TREBUIE, DOMNULE MINISTRU PROASPĂT APĂRUT?..Ați apărut ca o necesitate într-o schimbare...dacă credeți altfel,vorbim la următoarele alegeri....Speranțele nu trebuie dezamăgite chiar dacă aparent apicultorii sunt puțini...nici nu gândiți...Suntem sătui cu toții de minciună, ipocrizie politică..VREM O ȚARĂ CA AFARĂ...NU NE MAI OTRĂVIȚI VIAȚA,OGOARELE,ALBINELE...Urmăriți binele comun nu numai al celor care vor să se îmbogățească peste noapte cu orice preț făcînd astazi recolte mari și lăsînd prăpăd în urmă...Nu fiți precum tătarii care pârjoleau totul în Țara Românească...veți trece și dumneavoastră, dar jalnic..Noi tot apicultori vom rămâne, albina va trebui să supraviețuiască, depindem de ea...vor trece și derogările dar va trece și partidul dumneavoastră lăsînd aceleași lucruri strâmbe. Va trebui să convingeți de acum. Punct. Scrie cu revoltă Mariana Panait.

Adrian Oros...Neonicotinoidele sunt CANCER !!! NU vă amăgiți cum că lumea nu sesizează fractura de logică din argumentațiile dvs.
-sustineți că există risipă alimentară. Atunci DE CE să se producă în România MAI MULT dar de o calitate infinit MAI PROASTĂ ( hrana otravită) ???  Îl avertizează Adrian Blaguescu pe ministrul Agriculturii.

Pe mulți fermieri din convențional i-am invitat în ultimii ani să participe la diferite conferințe, simpozioane și prezentări de produse ecologice pentru agricultură. Interesul lor a fost și este "0". Nu ai cu cine, e jenant ce se întâmplă.

Vizualizat: 48801 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

21 noiembrie 2024 - 13:20

Apicultorii sunt obligați să transmită la Agenția Națională pentru Zootehnie, prin oficiile acesteia din teritoriu, numărul de stupi cu familiile de albine pentru iernat. Termenul limită este 31 decembrie.

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

21 noiembrie 2024 - 12:54

O nouă subvenție este pregătită pentru crescătorii de ovine cu un cuantum de 60 euro/ovină, dar nu mai mult de 42.000 de euro pentru un beneficiar. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Agriculturii, după o întâlnire pe care a avut-o ministrul agriculturii Florin Barbu cu oierii. 

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

20 noiembrie 2024 - 18:59

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) o dă exemplu pe tânăra fermieră Nela Nicoleta Caloian care a investit bine ajutorul de 50.000 de euro încasat din fonduri europene.

Fermierii ruși renunță la grâu!

Fermierii ruși renunță la grâu!

20 noiembrie 2024 - 16:01

Fermierii din Rusia spun că vor cultiva mai puţin grâu după pierderile semnificative din acest an, trecând la recolte mai profitabile, precum mazăre, linte sau floarea soarelui. Decizia fermierilor ruși are implicaţii directe asupra preţurilor la grâu pe plan mondial, în condiţiile în care Rusia este cel mai mare exportator global. De asemenea, decizia afectează rata inflaţiei în ţările care importă masiv grâu, precum Egiptul.

Conducerea Fabricii de zahăr Luduș, acuzată de unii fermieri că le dă sume mai mici pe tona de sfeclă!

Conducerea Fabricii de zahăr Luduș, acuzată de unii fermieri că le dă sume mai mici pe tona de sfeclă!

20 noiembrie 2024 - 15:43

Printre fermierii care aduc acuzații Fabricii de zahăr Luduș este și producătorul de sfeclă Emil Turdeanu din Cluj. Acesta susține că, pe fondul producțiilor mai slabe de anul acesta, patronatul a propus să plătească fermierilor cu 3 euro mai puțin pe tonă, iar unii acceptă, pentru a primi banii mai repede, scrie G4Food.

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

Document! Cuantum ANT oi/capre, vaci pentru acest an, mai mic decât anul trecut!

20 noiembrie 2024 - 15:28

Crescătorii de vaci, oi și capre beneficiază de ajutor național tranzitoriu, ANT, o subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul stabilit pentru anul următor anului de cerere. Plafoanele ANT zootehnie pentru anul de cerere 2024 este precizat în Planul Național Strategic 2023-2027, documentul care stă la baza tuturor plăților din agricultură și dezvoltare rurală.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Alexandru Gabriel Ristea
|
01. 30, 2020. Thursday 11:18
3.
Moldvai Ioan
|
12. 03, 2019. Tuesday 10:16
Nu distrugeti viata si sanatatea oamenilor !!! Nu distrugeti albinele care asigura viata plantelor si a omenirii !!!
2.
Iulian C
|
12. 03, 2019. Tuesday 09:27
Cand au venit americanii sa foreze dupa gaze de sist fermierii erau doar cu ecologia in gura, ca polueaza panza de apa freatica, ca nu trebuie sa umblam doar dupa beneficii economice imediate.

Dupa ce au plecat americanii au inceput ipocriti precum Laurentiu Baciu sa urle ca nu avem nevoie de albine si prostiile astea cu ecologia ca doar beneficiul economic conteaza.

Pai daca doar beneficiile economice conteaza sa vina inapoi americanii cu forarile ca tara are nevoie de bani si energie iar fermieri sa ne lase in pace cu ecologia lor, sa se lase de agricultura si se apuce de altceva.
1.
Ianc Benoni
|
12. 02, 2019. Monday 10:26
Să vedem ce va face secretarul de stat în minister ca reprezentant al apicultorilor!
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La plimbare cu soţia

La plimbare cu soţia
Când ies la plimbare în oraş cu soţia mea, mereu o ţin de mână... Detalii