OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează că, până la data de 30 aprilie 2020, la Centrele judeţene ale APIA se primesc cererile pentru trei ajutoare de stat. Cererile plus documentele aferente fiecăreia vor fi transmise de fermieri prin mijloace electronice (telecomunicații), prin e-mail. Cei care nu au acces la e-mail trebuie să telefoneze la centrele județene APIA de care aparțin pentru a fi ajutați.
CERERILE CARE TREBUIE DEPUSE LA APIA PÂNĂ LA 30 APRILIE:
- Cereri de plată aferente trim.I pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 1727/2015, cu completările şi modificările ulterioare;
- Cereri de plată aferente serviciilor prestate pentru luna martie şi trim.I pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor, în conformitate cu prevederile HG nr. 1179/2014, cu completările şi modificările ulterioare;
- Deconturile justificative aferente trim.I pentru Măsura M14 - Bunăstare animale - pachet a) şi pachet b).
În ceea ce privește Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, Formularul cererii de plată va fi transmis către fermieri prin mijloace electronice de către funcţionarii Centrelor Județene ale APIA sau poate fi descărcat de către aceştia de pe site-ul APIA: www.apia.org.ro.
Toate documentele aferente cererilor de plată pentru Măsura M14 privind bunăstarea animalelor, documentele aferente Ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor și cele pentru Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pot fi scanate şi încărcate de către fiecare fermier pe un server extern (FTP) pus la dispoziție de către APIA, unde vor avea drepturi doar de încărcare, sau vor fi transmise Centrelor Județene ale APIA prin orice mijloace electronice (telecomunicații).
Precizăm că măsurile privind depunerea electronică a cererilor de plată au fost instituite prin Ordinul nr.89/03.04.2020 pentru a veni în sprijinul beneficiarilor și pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative ale epidemiei de coronavirus asupra activităților din sectorul agricol.