Adama
AGRICOVER

AGRICULTURA ROMÂNIEI în CIFRE! MILIOANE de FERME MICI și o PRODUCȚIE AGRICOLĂ la jumătate față de alte ȚĂRI!

Publicat: 05 octombrie 2016 - 20:21
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PREA MULTE FERME, PREA MICĂ PRODUCȚIE, PREA PUȚINE IRIGAȚII. Agricultura României nu arată deloc bine în studiile făcute de Institutul Național de Statistică. Producție agricolă mică, numărul de animale a scăzut drastic, suprafețele irigate sunt la un sfert sau chiar mai puțin față de 1990. Suntem campioni doar la suprafețele cultivate cu porumb și floarea soarelui.

Iată caracteristicile agriculturii românești, la acest moment, expuse chiar de președintele Institutului Național de Statistică (INS)!

Numărul mare de exploatații agricole, indiferent că vorbim de ferme sau de gospodării. La nivelul României sunt 3,6 milioane de exploatații agricole, care reprezintă 30% din exploatațiile de la nivelul Uniunii Europene. Pare o cifră foarte mare, dar și Franța a trecut prin aceeași experiență. În anii 1950, francezii aveau în jur de 4 milioane de exploatații agricole, iar prin măsurile luate de-a lungul anilor s-a ajuns la 600.000 de exploatații agricole.

Suprafața agricolă pe care o are România în context european. Țara noastră deține o pondere mare în producția de porumb. La suprafețele destinate cultivării porumbului și florii soarelui ocupăm locul 1. Deținem 25% din suprafața agricolă de la nivelul european destinată acestor culturi. Deci, asta arată un potențial foarte mare pentru această zonă.

Evoluția numărului de animale. Avem o scădere pronunțată într-o perioadă destul de scurtă. Singura creștere o avem la ovine și caprine. Suntem în primele zece locuri în Europa în ce privește ovinele, caprinele și porcinele.

Producția agricolă. Avem un randament agricol scăzut în raport cu țările dezvoltate și care au tradiție în domeniul agricol. Randamentul agricol este undeva la jumătate în raport cu țările dezvoltate. Asta arată un potențial pe care trebuie să-l valorificăm într-o perioadă relativ scurtă.

Suprafața agricolă irigată. A scăzut foarte mult în raport cu anul 1990. Practic, este și greu să mai facem o comparație între anii 1990 și 2016, a explicat Tudorel Andrei, președintele INS.

Vizualizat: 4952 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
patru
|
10. 06, 2016. Thursday 20:45

hm,evolutia celor din vest cred ca s-a datorat indistriei care a absorbit treptat forta de munca de la tara astfel ca micile gospodarii incet au fost arendate si au dus la exploatatii mai mari .fermieri din vest au in ferma terenuri personale si in arenda .principiile de arendare sunt sanatoase si oneste pentru ambele parti,nu ronanesti.proprietatea este respectata cu sfintenie nu terfelita ca-n romania . disparitia industriei asa cum a fost ,ia trimis la tara pe foarte multi care incep sa supravietuiasca si sunt acuzati ca-s prea multi .a te compara cu ceilalti fara sa iei lucrurile bune ale lor si sa duci proastele tale naravuri la rang de legi idioate,este rea vointa facuta pentru jaful a tot ce poate fii de valoare.irigatii vreti dupa ce-ati furat si dus la fier vechi instalatiile,dalele din canale,traseele de energie electrica ,chiar sunteti penibili patriotilor.veti cumpara de afara tot , pe bani imprumutati de afara ,smintitilor.le-am golit de tractoare vechi si utilaje casate toate curtile ,pe bani munciti in umilinta .patrioti de mana doua ,aruncati gunoaiele aiurea,daca nu furati ceva nu va simtiti bine dar lucruri bune nu sunteti in stare sa faceti asa ca nu mai priviti peste gardurile altora .

1.
taranu
|
10. 05, 2016. Wednesday 22:37

Randament, sa producem mult cu multe chimicale si sa otravim populatia, daca asta e modelul dumneavoasta ,poporul roman nu are nici un interes sa distruga micile exploatatii taranesti in favoarea marilor corporatii . TALPA TARII SE VA RIDICA LA LUPTA SI LE VA ALUNGA DE PE PAMANTUL STRAMOSESC

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii