Începând cu data de 3 decembrie 2014, fostul preşedinte al ANSVSA - Vladimir Mănăstireanu va fi liderul grupului - Calitatea şi Siguranţa Alimentului, în cadrul Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).
Potrivit unui comunicat al ARC, din această poziţie Mănăstireanu va coordona activitatea asociaţiei la nivel național și european alături de directorul executiv al ARC, Ştefan Pădure. Domeniile de coordonare ale noului membru, în raport cu instituţiile europene, sunt GL Technical / Legislation and Food Safety, GL Nutrition and Health şi GL Labelling and Additives, în timp ce Ştefan Pădure se va ocupa de aspecte legate de Management Council, GL Supply Chain si GL Promotion and Communication.
Vladimir Mănăstireanu a fost preşedintele ANSVSA din iunie 2013 până în noiembrie 2014. A ocupat mai multe funcţii în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor încă din mai 2012.
De la 1 decembrie, vicepreședintele ANSVSA, Csutak Nagy Laszlo, a preluat atribuțiile președintelui ANSVSA, până la numirea unui nou președinte. „Începând cu data de 1 decembrie 2014, domnul Csutak Nagy Laszlo, vicepreședinte, este desemnat să exercite atribuțiile președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), până la numirea președintelui instituției, în condițiile legii”, se arată în decizia prim-ministrului publicată în Monitorul Oficial.
Cererea de demisie a lui Vladimir Mănăstireanu a fost înregistrată la cabinetul premierului în data de 24 noiembrie 2014, iar decizia premierului de eliberare din funcție a acestuia a intrat în vigoare începând cu 1 decembrie 2014.