Adama
AGRICOVER

Vești de la Ministerul Agriculturii: O vacă în plus l-ar putea lăsa pe fermier fără sprijinul voluntar cuplat

Publicat: 12 martie 2015 - 09:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii care au între 10 și 250 de capete de bovine primesc un sprijin voluntar cuplat de 300 de euro pe vaca de carne și 250 de euro pe vaca de lapte. Cei care au 251 de vaci s-ar putea să nu primească niciun euro.

Dacă ai mai mult de 250 de capete și se demonstrează că ai suficiente venituri ca să-ți acoperi toate costurile cu creșterea producției, înseamnă că nu mai ai nevoie de această subvenție. Un ajutor cuplat de producție înseamnă că îți dau bani ca să crești producția. Când trimitem aprobarea schemelor la Comisia Europeană trebuie să demonstrăm că acel sector e în regres și trebuie ajutat să crească. Nu menținut,” spune George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Fermele sunt eligibile la plată dacă sunt înscrise în Registrul Genealogic, dacă vacile produc minim 4.000 de litri de lapte la o lactație și au maxim 8 ani. La vacile de carne vârsta maximă este 10 ani. Fermele declarate de carne nu mai au voie să vândă lapte. 

Schema de plată nu este încă definitivată. A fost comunicată Comisiei Europene și acum se detaliază normele interne, explică George Turtoi. Șansele marilor fermieri de a încasa acest sprijin nu sunt, deocamdată, spulberate. Depind de optica Ministerului Agriculturii.

Dacă politica Ministerului va fi să creștem producția și la fermele mari, atunci o să primească subvenția pentru primele 250 de vaci și cei care au 500 de capete.”

Sprijinul voluntar cuplat se dă și la bivoli, oi, capre și viermi de mătase. Comisia Europeană a constatat că oile nu sunt un sector în regres și a fost de acord să se plătească subvenția doar pentru 3,5 milioane de oi din cele 10 milioane existente. Pentru vaca de carne este prevăzut ca, în 2020, sprijinul să ajungă la 375 de euro pe cap de animal. 

Vizualizat: 4105 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cotele de lapte: Din 2015, producătorii vor primi subvenţii cuplate şi plăţi suplimentare

Cotele de lapte: Din 2015, producătorii vor primi subvenţii cuplate şi plăţi suplimentare

În 2015 vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european. Cât de mult ne va afecta această decizie şi cum vin autorităţile responsabile în sprijinul fermierilor aflăm de la ministrul agriculturii, Daniel Constantin!

MADR pregăteşte procedurile pentru implementarea măsurilor de sprijin adoptate de CE

MADR pregăteşte procedurile pentru implementarea măsurilor de sprijin adoptate de CE

Ministerul Agriculturii pregăteşte procedurile pentru noul program al Comisiei Europene care vizează măsuri de sprijin în valoare de 165 milioane euro pentru fermierii afectaţi de embargoul impus de Federaţia Rusă.

Alte articole in aceasta categorie

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

21 noiembrie 2024 - 13:20

Apicultorii sunt obligați să transmită la Agenția Națională pentru Zootehnie, prin oficiile acesteia din teritoriu, numărul de stupi cu familiile de albine pentru iernat. Termenul limită este 31 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

SC AGROPIG FARM SRL este o fermă zootehnică de creștere a suinelor în suprafata de 3,15 ha cu o capacitate de 3000 capete/ciclu, trei cicluri de îngrășare pe an cu autorizație de Mediu Integrat, Autorizatie Apele Romane, Autorizatie DSV,Autorizatie Pompieri.

Ferma este formată din trei hale de 747 mp/hală, construcție pe structură de beton, acoperite cu tablă, fiecare hală este dotată la capat de grajd cu buncăr de furajare a câte 8 tone fiecare cu instalație de hrănire automată și adăpare.

Podeaua halei este din buc de beton cu fantă de scurgere, bazinul de dejecții amplasat sub hală cu o adâncime de 2,5 m cu un volum de 1750 mc asigurând stocarea dejecției pe 1 an de zile, fiecare hală este imparțită in 22 boxe de cazare.

Halele sunt automatizate pentru mentinerea temperaturii interioare cu ventilatie si deschiderea si inchiderea prelatelor. La capatul halelor se afla camera frigo pentru mortalitati si o camera pentru necropsie.

Silozuri PRIVE de stocare a cerealelor  in numar de 4  bucati cu o capacitate de stocare de 700-800 tone fiecare, dotate cu ventilatie a podelei individual. Retehnologizate in 2018, sistemul de alimentare si golire de la groapa de receptie, fiind dotate cu racleti  cu cupa,acestea marindu-i productivitatea si fiabilitatea. Pe exterior sunt dotate cu scari de urcare, pasarela orizontala si usi de vizitare toate comform normelor de Securitate.

Bucataria furajera compusa din 4 silozuri a cate 28 tone fiecare cu o moara  cu ciocane cu capacitate de 1,8 tone/ora, amestecator orizontal de 1,8 tone, dozator de premix, tablou de comanda care deserveste automatizarea complete pentru fabricarea si descarcarea furajului prin transportor pana la buncarele de la capat de grajd.

Corp administrativ:

Bucătărie

Birou

două dormitoare

filtru sanitar dotat cu două bai pentru personal

Curte betonata pt trafic greu, cantar auto de 60 tone, post trafo propriu.

Imprejmuire si porti care indeplinesc cerintele DSV. CONTACT: Balla Iosif 0760680096 Listă inventar fermă zootehnică - SC CLASIC CHEESE SRL - Sat. Nasal, Com. Taga, nr. 359, județul Cluj SC

CLASIC CHEESE SRL este o fermă mixtă autorizată DSV, MEDIU, APELE ROMANE la zi, detine terenuri arabile in proprietate 132 ha, arenda 140 ha.

Livadă pomicolă: plantație de nuci altoiți soi Pescianski și Chandler 24 Ha aflată în proprietate, schema de plantare 8x6 intensiv, împrejmuită cu gard cu stâlpi de beton și plasă de sârmă, cu bazin subteran pentru irigare de 200 mc cu retea de apa, hidrant, alimentare cu current 380w,cu casuta pentru paza dotata cu curent, apa, cu intrare direct din ferma. Terenul unde este infintata plantatia este concesionat de la ADS. Lac piscicol: 7 ha luciu de apa intabulat cu CF, aflat in vecinatatea terenului detinut in proprietate.

PREZENTAREA FERMIER ZOOTEHNICE În suprafață de 3,3 ha, este compusă din:

4 grajduri construite din caramida si beton dotate cu adapatori automate si fronturi de furajare

1 bazin de apă subteran de 200 mc 2 batale din structură de beton pt depozitarea gunoiului de grajd

1 depozit autorizat de cereale betonat in suprafata de 800 mp

1 sopron metalic pt furaje 4 buc sopron cu structura de lemn pt furaje

1 magazie, anexe si platforme betonate pt depozitare ingrasamant chimic filtru sanitar si birouri, deposit pt materialele fitosanitare in conformitate cu prevederiile legii cameră frigo pentru mortalitati cu acces auto bloc compus din 8 apartamente renovat interior-exterior în 2020 cu tamplarie pvc si incalzire centrala,

fiecare apartament fiind compus din 2 camere, bucatarie, baie.

Vezi utilajele din ferma la finalul articolului https://revista-ferma.ro/se-vand-doua...

CONTACT: Balla Iosif 0760680096


Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii