Adama
Vinasa Rompak

Condiţii de eligibilitate pentru acordarea subvenţiilor la bovine, din 2014

Publicat: 22 aprilie 2014 - 13:05
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul propriu Proiectul de Ordin privind modul de implementare, condiţiile specifice, criteriile de eligibilitate şi termenii de referinţă pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic.

Ordinul precizează criteriile de eligibilitate şi modelul de cerere la speciile bovine și ovine/caprine și a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită și producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate, în anul 2014.

Iată care sunt Condiţiile de eligibilitate pentru acordarea ajutoarelor naţionale de tranziţie (ANT) la bovine!

Pentru bovinele de lapte:
„Art. 3.(1) Prima pentru schema prevăzută la art.1 lit.a (ANT pentru bovinele de lapte n.r.) se acordă producătorilor agricoli menţionaţi la art. 1, crescători de bovine, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;
b) solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2013-2014;
c) solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de cotă de referință 2012-2013.
(2) Prima pentru schema prevăzută la art. 1 lit.a) se acordă pe cantitatea de lapte produs şi înregistrat la livrări şi/sau vânzări directe în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2012-2013.”, se arată în Proiectul de Ordin al MADR.

Pentru bovinele de carne:
„Art. 4.(1) Prima pentru schema prevăzută la art.1 lit.b) (ANT pentru bovinele de carne n.r.) se acordă producătorilor agricoli menţionaţi la art. 1 care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă de 31 ianuarie 2013 înregistrate în RNE ;
b) exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data de referinţă 31 ianuarie 2013 şi la data solicitării primei. (2) Prima pentru schema prevăzută la art. 1 lit. b) se acordă pentru minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă”, precizează proiectul de act normativ.

Crescătorii noi, înregistraţi în anul de cotă 2013-2014
Pentru crescătorii de bovine, noi înregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2013 -2014, prima pe cap de animal în sectorul de producţi lapte, se acordă producătorilor agricoli menționați la art.1 care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
„a) exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;
b) solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de cotă 2013-2014.”

Pentru exploatațiile de bovine înființate în perioada 1 februarie 2013 – 17 aprilie 2014, prima pe cap de animal în sectorul de producţie carne se acordă în mod corespunzător, producătorilor agricoli menționați la art.1 care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
„a) deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 17 aprilie 2014 înregistrate în RNE;
b) exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei”.

Vizualizat: 17790 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
mihaela T
|
01. 28, 2016. Thursday 11:54

Sunt niste reguli stupide aplicate de niste functionari ai APIA pe care nu-i intereseaza decat sa le "iasa" si lor ceva . daca nu le iese decat ochii nu dau nici ei nici un fel de sfaturi .
Exemplu : eu am animale din anul 2011 -initial 2 vaci .Le-am inmultit si am mai cumparat cateva . Astfel la sfarsitul anului 2012 , prin octombrie am mai cumparat de la o batrana din localitate o vaca . Aceasta vaca nu fusese niciodata trecuta la Apia si proprietara nu avea nici macar pasaportul vacii dar ma asigurase ca pasaportul se afla la medicul veterinar din localitate. Atunci in noiembrie am comunicat celor de la cabinetul veterinar crotalia vacii sa imi faca transfer la mine in exploatatie si sa imi dea si pasaportul , si ei au spus ca "bine, se rezolva " . Anul urmator la inceputul lunii martie am avut nevoie de o adeverinta cu numarul de animale ( aveam 5 vaci cu lapte la momentul ala - din care 2 fatasera de cateva zile si una era cea de care ziceam mai inainte ). Am constatat ca in adevarinta nu era trecuta si cea pe care o cumparasem in nov.2012 si tehnicianul de la cab veterinar zice "parca am pus pe aici pe undeva notita cu crotalia vacii , hai ca o transfer acum la tine ."
la data cind m-am dus la Apia cu actele pt subventii - SURPRIZA - NU AVEAM 3 cu lapte la 31.01.2013, pt ca celelalte erau inregistarate cu data fatarii in luna martie si ultima era transferata la mine tot in martie . Si am luat-o in mana in 2013. Nu mi-a zis nimeni ca povestea ramane valabila si in anii urmatori si ca ar trebui sa-i deschid exploatatie sotului sau mamei sau .... sau , ca sa pot lua subventie macar anii urmatori. In 2014 aveam 7 vaci cu lapte si in 2015 9 cu lapte . Abia in 2015 am aflat ca puteam deschide exploatatie pe numele altcuiva din familie. Anul acesta in 2016 o sa tranfer toate vacile si oi ce mai am pe numele baiatului care intre timp a implinit 18 ani , sa vedem lui ce ii dau BINEINTENTIONATII de la Apia . Care au spus : doamna , daca ati vazut ca nu luati nimic cu atatea animale , de ce nu ati facut ceva? CEVA CE ? : as fi facut urmatoarele :
1. sa il impusc pe veterinarul care nu si-a facut treaba
2. sa ii impusc si pe cei de la Apia cere nu fac si si nu spun nimic daca nu sunt STIMULATI .

2.
CHT
|
07. 28, 2014. Monday 20:12

1 - Daca s-ar pune conditiile de eligibiliate ( respectiv data de referinta) cum vreti Dvs ,
nu ar fi altceva decat specula pe viitor in sensul ca f f multi ar cumpara animale masiv doar pentru subventie de exemplu in 1 ianuarie 2015 ar cumpara animale in februarie sau martie ar vinde . ( ar lua subventie)

in 1 ianuarie 2016 ar cumpara animale ,in februarie martie le-ar vinde , ar lua subventie si tot asa.
deci lasati sistemul asa cum este ca s-au gandit altii mai bine.
plus ca cine creste animalele lui proprii vor primii subventie. isi deschid exploatatie si primesc subventie pe ele. Nu trebuie sa fiti revoltati pe un sistem care e mai bun asa decat cu subventii anuale care nu duc la altceva decat la speculatii pt cumparat animale si revandut.

1.
ardeleanul
|
05. 06, 2014. Tuesday 20:24

Din pacate niste dobitoci care habar nu au cu ce se mananca agricultura(cresterea bovinelor) iau decizii importante!!!!!
Cu ce drept sa primeasca cel care la 31.01.2013 avea 20 capete si intr-o luna le-a vandut toate iar cel care are acu 5 capete sa nu primeasca nimic.......
Domnule Ciolos asteptam raspuns ca de la astia nu ai ce sa astepti....

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii