Adama
AGRICOVER

Împărţirea cotei de lapte din rezerva naţională

Publicat: 25 martie 2009 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de lapte care deţin exploataţii şi au început activitatea în timpul anului de cotă 2008/2009 mai pot depune cereri pentru acordarea cotei de lapte din rezerva naţională până în 26 martie 2009, conform Ordinului Ministerului Agriculturii nr. 83 publicat în data de 5 martie a.c..

Potrivit documentului, cota de lapte din rezerva naţională se distribuie anual, pe baza solicitărilor, producătorilor care:

- au depăşit cota individuală de lapte/şi-au început activitatea în timpul anului de cotă;

- deţin exploataţii cu un efectiv minim de 10 capete vaci de lapte la sfârşitul anului de cotă/la data solicitării;

- au absolvit un curs de pregătire profesională în domeniul creşterii vacilor de lapte şi/sau al organizării pieţei laptelui. Au prioritate producătorii în vârstă de până la 35 ani, care înfiintează exploataţii noi de vaci de lapte.

Pentru exploataţiile care au desfăşurat activitate pe întreg anul de cotă, producătorii pot solicita cotă din rezerva naţională pentru cantitatea de lapte cu care şi-au depăşit cota individuală în anul de cotă precedent. Pentru exploataţiile care îşi încep activitatea în timpul anului de cotă, producătorii pot solicita cotă din rezerva naţională pentru o cantitate de lapte calculată în funcţie de producţia medie lunară comercializată în perioada de activitate din anul de cotă şi raportată la o perioadă de 12 luni.

Cantitatea minimă a cotei din rezerva naţională ce poate fi solicitată este de 10.000 kg, iar cantitatea maximă este de 1.200.000 kg.

Solicitările se fac pe bază de cereri-tip, care se depun în primele 30 de zile ale anului de cotă următor la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe raza căruia functionează exploataţia.

Producătorii de lapte care au beneficiat de alocare de cotă din rezerva naţională nu pot transfera, permanent sau temporar, nici o cantitate din cota individuală deţinută, pe o perioadă de 2 ani de la sfârşitul anului de cotă în au primit cota din rezerva naţională, fapta fiind penalizată cu retragerea întregii cantităţi alocate din rezerva naţională.

Cotă din rezerva naţională se acordă proporţional, pentru fiecare exploataţie, în funcţie de cantitatea disponibilă în rezervă naţională. Actualul an de cotă a început la 1 aprilie 2008 şi se încheie la 31 martie 2009.

Vizualizat: 2490 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii