Adama
Agreena
AGRICOVER

Cantitatea de lapte de vacă colectată este în creştere

Publicat: 08 martie 2012 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În luna ianuarie a acestui an, unităţile procesatoare au colectat de la exploataţiile agricole o cantitate de lapte de vacă mai mare cu 3,2% comparativ cu luna decembrie 2011, şi cu 8,3% faţă de perioada similară din 2011, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu decembrie 2011, cantitatea colectată de lapte de vacă de unităţile procesatoare a crescut cu 2.105 tone (+3,2%) în prima lună din acest an.

Cea mai mare creştere a producţiei, în aceeaşi perioadă, a fost înregistrată în cazul laptelui acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi altele) - cu 3.510 tone (+34,2%), fiind urmat de brânzeturi (inclusiv brânza obţinută exclusiv din lapte de vacă, 95,2% din producţia totală de brânzeturi) cu 207 tone (+4,6%) şi de laptele de consum cu 722 tone (+3,9%).
În luna ianuarie 2012, comparativ cu luna precedentă, producţia a scăzut la unt cu 296 tone (-29,4%) şi la smântâna de consum cu 371 tone (-8,4%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna ianuarie 2011, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 5.198 tone (+8,3%).

Principalele produse lactate la care producţia a crescut, în ianuarie, comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2011 sunt unt cu 61 tone (+9,4%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi altele) cu 831 tone (+6,4%) şi brânzeturi inclusiv brânza obţinută exclusiv din lapte de vacă cu 210 tone (+4,7%).

Instalaţie de muls vaci_b

Producţia de smântână de consum s-a menţinut aproximativ egală cu cea realizată în luna ianuarie 2011, iar scăderea producţiei poate fi menţionată la laptele de consum cu 967 tone (-4,8%).
Sursa datelor INS o constituie Cercetarea statistică lunară privind producţia de lapte şi produse lactate (IND L), în conformitate cu Directiva Consiliului nr. 96/16/CE referitoare la producţia de lapte şi produse lactate din data de 19 martie 1996.
Cercetarea statistică este de tip exhaustiv, iar datele au fost centralizate de la circa 400 operatori economici.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1915 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Claudiu Frânc rămâne la conducerea FCBR

Claudiu Frânc rămâne la conducerea FCBR

Claudiu Frânc este în continuare preşedinte al FCBR, au hotărât membrii Federaţiei, la Adunarea Generală din 23 februarie 2012.

S-a constituit Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Taurine pentru Carne din România

S-a constituit Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Taurine pentru Carne din România

La Suceava, un număr de 33 de crescători de taurine pentru carne din întreaga ţară au hotărât, în 18 februarie 2012, constituirea Asociaţiei Naţionale a Crescătorilor de Taurine pentru Carne din România.

Mureş: Crescătorii de bovine au donat alimente pentru sinistraţi în valoare de 25.000 de lei

Mureş: Crescătorii de bovine au donat alimente pentru sinistraţi în valoare de 25.000 de lei

Asociaţia Crescătorilor de Bovine Mureş a donat suma de 25.000 de lei pentru achiziţionarea de alimente pentru ajutorarea sinistraţilor din judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Brăila, a anunţat luni, Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, într-un comunicat de presă.

Cantitatea de lapte de vacă colectată a scăzut cu 1,3% în 2011

Cantitatea de lapte de vacă colectată a scăzut cu 1,3% în 2011

Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut în anul 2011 cu 11.635 tone (1,3%), comparativ cu 2010, totalizând 892.115 tone, iar producţia de lapte de consum a fost aproape similară cu cea obţinută în 2010, respectiv 221.311 tone, conform datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul de bovine sacrificate a scăzut aproape la jumătate în decembrie 2011

Numărul de bovine sacrificate a scăzut aproape la jumătate în decembrie 2011

Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 48% în decembrie 2011, comparativ cu perioada similară a anului precedent, până la 79.000 de capete, iar producţia de carne a înregistrat o diminuare de 45,9% până la 13.657 tone, informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pentru că drumurile sunt blocate şi n-are cine să-l preia,  fermierii aruncă lapte la gunoi!

Pentru că drumurile sunt blocate şi n-are cine să-l preia, fermierii aruncă lapte la gunoi!

Zăpada căzută în ultimele zile a blocat accesul în ferma lui Constantin Pintilie, din comuna Munteni, judeţul Galaţi. Drumul de la exploataţia zootehnică şi până la DN 24, în lungime de 400 de metri, este complet nămeţit. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Nedumerire...

Nedumerire...
Un beţiv strigă: Detalii