Adama
AGRICOVER

URIAȘĂ VESTE! FERMIERII ROMÂNI ÎNCASEAZĂ SUBVENȚIA APIA DE 400 DE EURO/CAP DE ANIMAL ȘI PENTRU ANIMALELE VÂNDUTE!

Publicat: 26 martie 2018 - 19:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA VĂ EXPLICĂ ÎN AMĂNUNT! Toți crescătorii de animale din România și-ar dori să încaseze mai ușor subvențiile europene cu cel mai mare cuantum din zootehnie. Un șef serviciu din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) explică pe înțelesul tuturor fermierilor cum se pot încasa 400 de euro/cap de animal și pentru animalele vândute. Ne referim la sprijinul cuplat pentru vaci de carne, iar cuantumul precizat este aferent anului 2017.

Un șef serviciu măsuri specifice din cadrul APIA vă explică pe îndelete cum puteți să obțineți mai ușor sprijinul cuplat pentru bovine de carne și cum încasați de la APIA acești bani chiar și pentru animalele pe care le-ați vândut înainte de depunerea cererii unice de plată la Agenția de Plăți.

Efectivul de animale în cazul vacilor de carne este, într-adevăr, de minim 10 capete, dar se formează mai ușor decât în cazul vacilor de lapte. Efectivul poate fi format din mai multe categorii. Adică, avem așa: vaci din rase de carne, vaci metise cu rase de carne, tineret din rasă de carne, tineret metis din rasă de carne. La vacile metise din rasă de carne și la cele din rasă de carne, condiția obligatorie pe care aceste animale trebuie să o îndeplinească este vârsta. Și anume, nu trebuie să depășească 12 ani. Și o altă condiție, din nou obligatorie, este să facem dovada rasei de carne sau a metisării cu rasa de carne. Această dovadă o facem, o dată, cu adeverința de la registrul genealogic în cazul vacilor de carne sau cu adeverința de la OARZ, în cazul vacilor metise cu rase de carne. O altă condiție pe care trebuie să o îndeplinească aceste vaci este perioada de 6 luni de retenție în ferme.

SPRIJIN CUPLAT PENTRU ANIMALE VÂNDUTE SAU CARE NU MAI EXISTĂ ÎN EXPLOATAȚIE!

În cazul tineretului este mult mai simplu. În sensul că de la data intrării în exploatația fermierului a acestor animale din tineret rasa de carne sau metis cu rasă de carne, obligatoriu fermierul nostru trebuie să le mențină 8 luni. Chiar dacă la data depunerii cererii la APIA, aceste animale nu mai există în exploatație, dovadă pe care fermierul nostru o face în acest caz cu formularele de mișcare. Deci, încă o dată, obligatoriu trebuie să rezulte că 8 luni tineretul a stat în exploatație, chiar dacă, încă o dată subliniez, la data când  fermierul face cererea aceste animale nu mai există în exploatație. Deci, chiar dacă le-a vândut, chiar dacă ele nu mai există, ele au existat pe perioada acestor 8 luni. Dovada se face cu formularele de mișcare.

În afara condiției cu perioada de retenție de 8 luni, dovada că aceste animale au fost obținute din rase de carne o facem cu adeverința de la registrul genealogic, aceste animale trebuie să fie înscrise într-o asociație care conduce registrul genealogic pentru rasa respectivă, și-n cazul animalelor obținute prin metisare cu rasa de carne avem nevoie de adeverință de la OARZ, care atestă că aceste animale au fost obținute prin încrucișare cu o rasă de carne.

Deci, încă o dată, documentele care vor fi depuse la cererea de plată pentru această schemă sunt: pașapoartele, în cazul animalelor care încă există în exploatație și vorbim, în principiu de animalele adulte, pentru că, indiscutabil, ele trebuie să fie acolo și trebuie să le păstrăm încă 6 luni. Deci, la animalele adulte avem nevoie de pașapoarte. Dacă tineretul aferent este în exploatație, normal și pașapoartele pentru aceste animale. În cazul în care tineretul nu mai există în exploatație, a ieșit până la data depunerii cererii, obligatoriu avem nevoie de formularele de mișcare și adeverințele, ori de la registrul genealogic, ori de la OARZ (Oficiul pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie n.r.) 

Tineretul mascul din rasă de carne sau metis cu rasă de carne, obligatoriu va fi solicitat în această categorie până la vârsta maximă de 25 de luni. Tineretul femel din rasă de carne sau metis cu rasă de carne poate fi solicitat până la vârsta de 32 de luni. În momentul în care aceste două categorii depășesc cele două limite de vârstă, automat masculul intră la tauri de carne, iar femela intră la vacă metisă sau vacă din rasă de carne. Vacile din rasă de carne și vacile din rasă de carne și vacile metise cu rasă de carne pentru a intra la această categorie trebuie să facă dovada fătării unui produs, exact ca în cazul vacilor de lapte. Ca să intre în categoria de vacă, obligatoriu trebuie să aibă un produs înregistrat în Registrul Național al Exploatațiilor.

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU TOATE FERMELE!

Pe lângă toate aceste condiții, trebuie să le spunem fermierilor că obligatoriu trebuie să dețină acel registru al exploatației. Le spunem de fiecare dată, indiferent de schema pe care ei o vor accesa, indiferent ce control vor avea, mai ales de la DSV, acest registru va fi verificat și trebuie să le spunem fermierilor că este o condiție esențială ca acel raport de inspecție să fie întocmit fără nicio problemă, a explicat  ing. Mirela Paraschiv, șef serviciu măsuri specifice APIA Hunedoara, pentru emisiunea Satul hunedorean.

Vizualizat: 5791 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii