Adama
AGRICOVER

Studiu: Animalele hrănite cu OMG-uri nu prezintă probleme de sănătate

Publicat: 14 decembrie 2011 - 14:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Animalele hrănite cu porumb, orez, soia sau cartofi modificate genetic nu au probleme de sănătate şi sunt la fel de sănătoase ca şi cele care se hrănesc cu vegetale nemodificate genetic, se arată într-un studiu ce va apărea în revista Food and Chemical Toxicology.

Evaluarea s-a desfăşurat pe o perioadă de un an, iar datele au fost rezultate din 24 de studii internaţionale realizate de institute şi organisme independente (american, brazilian, japonez, norvegian, etc.). Au fost 12 studii care au vizat perioade de la 90 de zile la doi ani şi alte 12, care s-au referit la cinci generaţii de animale.

Aceste studii au fost realizate în ţări diferite, unde au fost testate mai multe tipuri de animale: pui, şoareci, şobolani, capre şi vaci, „toate animale de laborator”.

Pe perioada studiului, animalele au fost hrănite cu 33% plante transgenice comercializate - porumb, orez, soia şi cartofi - respectând nivelul stabilit de OECD în 1998. „Cercetătorii au observat numeroşi parametri: creşterea, ponderea organelor, dezvoltarea, enzimele din sânge, organele de reproducere, pancreasul, creierul, inima, o examinare din toate punctele de vedere”, spune Ricroch.

Aşadar, studiul arată că OMG-urile nu sunt nocive din punct de vedere sanitar pentru animale. Această concluzie „este liniştitoare. Dacă s-ar fi demonstrat contrariul, însemna că recomandările toxicologilor n-au fost aplicate”, a adăugat geneticianul de la Institutul AgroParisTech.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 5502 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ANSVSA: De la 1 ianuarie 2012 este interzisă comercializarea ouălor marcate cu cifra 3

ANSVSA: De la 1 ianuarie 2012 este interzisă comercializarea ouălor marcate cu cifra 3

Începând cu data de 1 ianuarie, România alături de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene nu vor mai putea comercializa ouăle marcate cu cifra trei. Această cifră semnifică modalitatea de creştere a găinilor ouătoare în cuşti neîmbunătăţite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Cheţan-Roatiş.

România a importat peste 100.000 de tone de carne de porc în acest an

România a importat peste 100.000 de tone de carne de porc în acest an

România este autorizată să comercializeze şi să exporte carnea de porc pe piaţa intracomunitară şi în ţările terţe, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

E oficial: România este autorizată să exporte carnea de porc pe piaţa UE şi în ţările terţe

E oficial: România este autorizată să exporte carnea de porc pe piaţa UE şi în ţările terţe

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România este autorizată să comercializeze şi să exporte carnea de porc pe piaţa intracomunitară şi în ţările terţe, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Suceava: Peste 2000 de porci au fost testaţi în vederea prevenirii şi combaterii pestei porcine clasice

Suceava: Peste 2000 de porci au fost testaţi în vederea prevenirii şi combaterii pestei porcine clasice

Peste 2000 de probe de sânge au fost recoltate de la porcii de pe raza judeţului Suceava pentru testarea de pestă porcină clasică, rezultatul fiind negativ, a declarat Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava.

ANSVSA:  Au început verificările specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor de iarnă

ANSVSA: Au început verificările specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor de iarnă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat, la nivel naţional, verificările în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii