„Puiul fericit”, produs într-o fermă specializată a Grupului de firme Agricola din Bacău, a primit joi, la Bruxelles, calificativul "Gust remarcabil" la a zecea ediţie a evenimentului "International Taste & Quality Institute Superior Taste Award".
Calificativul a fost acordat de un juriu format din 50 de chefi reprezentând 15 ţări. Astfel, „Puiul fericit va putea purta în lume în următorii trei ani marca ITQi care certifică valoarea deosebită a produselor alimentare şi băuturilor premiate pentru gust de International Taste & Quality Institute (iTQi), deschizând astfel noi culoare pentru exporturile şi aprecierile la adresa produselor Agricola", a declarat telefonic pentru Agerpres, Carmen Gavrilescu, managerul de marketing al companiei băcăuane.
„Similar cu celebrul ghid Michelin de gastronomie, International Taste & Quality Institute recompensează produsele pe baza meritelor acestora din punct de vedere gustativ, dar şi al securităţii alimentare pentru consumatori”, a mai precizat Carmen Gavrilescu.
Potrivit acesteia, analiza senzorială derulată în cadrul evenimentului de la Bruxelles „s-a bazat pe intensitatea plăcerii gustative”.
La Agricola puiul chiar are gust de pui
Grigore Horoi, preşedintele Grupului de firme Agricola Bacău a subliniat faptul că recunoaşterea calităţilor "Puiului Fericit" confirmă că acesta este „un produs de foarte bună calitate şi conform celor mai riguroase standarde internaţionale existente, pe care consumatorul român l-a cerut. „Puiul Fericit este, în fond, răspunsul companiei noastre la nevoia românilor de a reveni la gusturi şi la obiceiuri tradiţionale, autentice. Am auzit adesea, în ultimii ani, de la diverşi oameni, ca la Agricola puiul chiar are gust de pui. Iată, astăzi şi 50 de chefi de notorietate confirmă că are un gust remarcabil. Asta înseamnă că aprecierile gospodinelor din România sunt reale”, a spus Grigore Horoi.