Din ianuarie şi până în iunie, exporturile europene de carne de porc către China au totalizat aproape un milion de tone, ceea ce reprezintă o creştere de 42 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2018.
Conform datelor publicate recent de Comisia Europeană, în primul semestru al anului 2019 UE a livrat pe piaţa chineză o cantitate de 965.768 tone, după ce în intervalul ianuarie-iunie 2018 exporturile de carne de porc erau la nivelul de 680.686 tone. O altă ţară care a accelerat importurile de carne de porc din UE este Vietnam, care în prima jumătate a acestui an a încheiat contracte pentru achiziţia a 43.515 tone.
China reprezintă principala piaţă de desfacere pentru carnea de porc europeană, cu o cotă de 43,5% din totalul exporturilor, în timp ce Japonia ocupă poziţia a doua, cu 241.688 tone (10,9% din cota totală), iar Coreea de Sud se află pe locul trei, cu 160.833 tone (7,2%).
În total, în primele şase luni ale anului 2019, Uniunea Europeană a livrat pe pieţele externe nu mai puţin de 2.220.202 tone, echivalent cu o creştere de 14,7% comparativ cu perioada similară din 2018.