Adama
AGRICOVER

Aproape 120.000 de PORCI UCIŞI din cauza PESTEI PORCINE AFRICANE! Boala se EXTINDE în FERMELE COMERCIALE!

Publicat: 23 august 2018 - 18:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ESTE DEZASTRU: 725 de focare de pestă porcină africană (PPA) au confirmate la porci domestici în 10 județe din nord-vestul şi sud-estul ţării, respectiv în 156 de localităţi, până pe 22 august 2018, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit ANSVSA, până la această dată au fost confirmate focare de boală în opt exploataţii comerciale din judeţele Tulcea şi Brăila, iar numărul total al porcilor ucişi a ajuns la 117.704, atât în exploataţiile comerciale, cât şi în gospodăriile populaţiei.

De la data confirmării prezenței virusului în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în două zone geografice.
În zona de N-V a României, boala evoluează în 3 județe, Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, prezența virusului fiind confirmată în 14 localităţi. Au fost uciși 1.382 de porci domestici și au fost afectaţi 14 porci mistreți.
În zona de S-E a României, boala a fost confirmată în 142 de localităţi, din judeţele: Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomița, Galați, Călărași și Ilfov. Au fost uciși 46.286 de porci domestici din gospodăriile populaţiei, iar în 8 exploatații comerciale de mare capacitate, până la data de 22.08.2018, au fost uciși 70.036 de porci.  Au fost afectaţi 18 porci mistreți, potrivit comunicatului ANSVSA

Autoritatea Sanitară Veterinară NU precizează care sunt cele 8 exploatații comerciale în care a fost confirmată prezența PPA. Prezintă însă o situație detaliată a evoluției focarelor de PPA:
Regiunea de N-V a României:
– Județul Satu-Mare – 7 focare în gospodăriile populației și 10 cazuri la mistreți;
– Județul Bihor – 28 de focare în gospodăriile populației și un caz la mistreț;
– Judeţul Sălaj – 3 cazuri la mistreţi.

Regiunea de S-E a României:
– Județul Tulcea – 514 focare, din care 508 focare în gospodăriile populației, un focar într-o exploataţie comercială de tip A, 4 focare în exploatații comerciale industriale, un focar într-un abator aparținând unei exploații comerciale și 17 cazuri la mistreți;
– Județul Brăila – 29 de focare în gopodăriile populației și 2 în exploatații comerciale;
– Județul Constanța – 53 de focare în gospodăriile populației;
– Judeţul Ialomiţa – 89 de focare în gospodăriile populației și un caz la mistreț;
– Judeţul Galaţi – 2 focare în gospodăriile populației;
– Județul Ilfov – un focar într-o anexă a unei stâne;
– Județul Călărași – 2 focare în gospodăriile populației.

AGROINFO a solicitat detalii din partea DSVSA Brăila, însă până la această oră singurul răspuns pe care l-am primit a fost că majoritatea celor care ne-ar putea spune mai multe despre cele două exploatații comerciale în care, potrivit ANSVSA, a fost confirmată prezența virusului PPA, „sunt pe teren, în focare”.

Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), spune că în judeţul Brăila ar fi vorba de ferma din Tichileşti a lui Gheorghe Caruz, unde ar fi cca. 40.000 de porci, precum şi de o fermă din localitatea Berteşti, cu un efectiv de cca. 450 de capete de scroafe. Nici una dintre ferme nu este membru al APCPR. Dar, subliniază Ladoşi, din punctul nostru de vedere sunt suspiciuni, oficial nu există certitudinea. În cadrul grupului de lucru din care facem parte la Ministerul Agriculturii, am discutat că nu răspândim zvonuri. Comunicarea privind confirmarea prezenței PPA a venit însă oficial, din partea ANSVSA, dar fără alte detalii.

Publicaţia stiridebuzau.ro scrie că DSVSA Buzău monitorizează o fermă din judeţ care are un punct de lucru în Brăila, afectat de pesta porcină africană.

În judeţul Tulcea, potrivit lui Ladoşi, sunt patru ferme comerciale de creştere a suinelor: La Carniprod, Pigcom şi Dab Zootehnica efectivele de porci au fost lichidate deja, iar a patra exploataţie comercială din judeţ aparţine Penitenciarului Tulcea.

Detalii AICI: A TREIA FERMĂ COMERCIALĂ în care VOR FI OMORÂŢI TOŢI PORCII!

Vizualizat: 2539 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FERMIERII ROMÂNI către GUVERN: DECLARAŢI STAREA DE URGENŢĂ în cazul PESTEI PORCINE AFRICANE!

FERMIERII ROMÂNI către GUVERN: DECLARAŢI STAREA DE URGENŢĂ în cazul PESTEI PORCINE AFRICANE!

INTERVENŢIA AUTORITĂŢILOR ÎN CRIZA PESTEI PORCINE AFRICANE (PPA) FALIMENTEAZĂ FERMELE DE PORCI DIN ROMÂNIA! Acuzaţia vine din partea conducerii Federaţiei Pro Agro, care solicită trecerea ANSVSA în subordinea directă a Ministerului Agriculturii şi discutarea acestei "probleme majore" în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT).

OFICIAL ANSVSA! PESTA PORCINĂ AFRICANĂ, LA O STÂNĂ DIN ILFOV! ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ ASTĂZI!

OFICIAL ANSVSA! PESTA PORCINĂ AFRICANĂ, LA O STÂNĂ DIN ILFOV! ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ ASTĂZI!

CIUMA PORCILOR ÎN TOATĂ ROMÂNIA! Virusul Pestei Porcine Africane (PPA) confirmat la porcii dintr-o anexă gospodărească a unei stâne situată în extravilan în județul Ilfov, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MOLIMA CUPRINDE ȚARA! NOI FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

MOLIMA CUPRINDE ȚARA! NOI FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

CIUMA PORCILOR SE EXTINDE! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță noi focare de pestă porcină africană depistate în județul Călărași. Cu fiecare zi, boala care pune la pământ fermele românești mai cuprinde un județ. Focarele virusului PPA se înmulțesc cu o repeziciuni uimitoare.

VESTE ȘOC DE LA UE PENTRU FERMIERII ROMÂNI LOVIȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

VESTE ȘOC DE LA UE PENTRU FERMIERII ROMÂNI LOVIȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

REACȚIA COMISARULUI EUROPEAN PE AGRICULTURĂ! Miza este uriașă: dacă epidemia se extinde dincolo de un anumit prag, România va trebui să-și sacrifice toate animalele, iar fermierii nu vor mai putea crește porci timp de zece ani! Avertizează europarlamentarul român, Laurențiu Rebega. Acesta a cerut sprijin Comisiei Europene, adresând o scrisoare oficială comisarului european pentru Agricultură. Reacția lui Phil Hogan arată că fermierii români nu pot spera la ajutoare de urgență din partea UE.

Alte articole in aceasta categorie

Ajutoare pentru fermierii români, APROBATE de Comisia Europeană!

Ajutoare pentru fermierii români, APROBATE de Comisia Europeană!

11 februarie 2024 - 22:27

Comisia Europeană a aprobat două noi scheme de ajutor de stat, în valoare de aproape 300 de milioane de euro, destinate fermierilor din România.

Fermier român: Un purcel de import costă 120 de euro bucata!

Fermier român: Un purcel de import costă 120 de euro bucata!

24 august 2023 - 23:39

Preţul cărnii de porc ar putea scădea odată ce fermele din județul Buzău care au aplicat la programul de susţinere a reproducerii suinelor vor deveni operaționale.

Pestă porcină africană într-o fermă cu aproape 18.000 de porci!

Pestă porcină africană într-o fermă cu aproape 18.000 de porci!

18 mai 2023 - 15:46

Laboratorul Direcției Sanitare Veterinare Timiș a confirmat prezența virusului pestei porcine africane (PPA) în ferma Smithfield de la Cenei, județul Timiș.

Continuă să scadă producţia de carne de porc din statele UE

Continuă să scadă producţia de carne de porc din statele UE

05 aprilie 2023 - 09:42

Prognozele UE pe termen scurt estimează o scădere cu încă 5% a producției de carne de porc în 2023, după ce în 2022 s-a înregistrat o scădere de 5,6% şi cea mai mică producție din ultimul deceniu. Acesta este, în principal, rezultatul scăderii efectivului de scroafe de reproducție. De asemenea, se presupune că situația PPA pe continent nu va cunoaşte o schimbare dramatică în 2023, dar va continua să declanșeze reacţii puternice din partea țărilor afectate și a partenerilor comerciali.

USDA prevede restructurarea industriei porcine a UE

USDA prevede restructurarea industriei porcine a UE

19 martie 2023 - 10:13

Departamentul Agriculturii din Statele Unite (USDA) a emis o nouă prognoză pentru producția de carne de porc a Uniunii Europene în 2023, în care se vorbeşte despre restructurarea sectorului.

Renumitul

Renumitul "jamón ibérico" din Spania este amenințat de criza climatică

08 februarie 2023 - 10:35

Prețiosul "jamón ibérico bellota" din Spania este amenințat de criza climatică, deoarece temperaturile în creștere și precipitațiile scăzute pun în pericol un ingredient-cheie în alimentației porcilor - ghinda. Scăderea producţiei de ghindă, dar și a prețului jambonului au dus anul trecut la o reducere cu 20% a producției de "jamón ibérico" în regiunea Extremadura.

Pestă porcină la o fermă mare din vestul țării. Aproape 40.000 de porci, uciși!

Pestă porcină la o fermă mare din vestul țării. Aproape 40.000 de porci, uciși!

11 octombrie 2022 - 17:05

Laboratorul Direcției Sanitare Veterinare Timiș a confirmat prezența virusului pestei porcine africane (PPA) în ferma Smithfield de la Parța, județul Timiș.

Ministrul Agriculturii: 771.000 de porci au fost ucişi din cauza pestei porcine africane, în 2021!

Ministrul Agriculturii: 771.000 de porci au fost ucişi din cauza pestei porcine africane, în 2021!

10 aprilie 2022 - 23:20

România a pierdut, în 2021, 771.000 de porci, respectiv 92 de milioane de kilograme de carne de porc, din cauza pestei porcine africane, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

ANSVSA: Aproape 100 de focare noi de pestă într-o săptămână! Peste 62.500 de porci afectaţi de PPA

ANSVSA: Aproape 100 de focare noi de pestă într-o săptămână! Peste 62.500 de porci afectaţi de PPA

22 august 2021 - 19:11

Aproape 100 de focare noi de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate de veterinari în ultima săptămână, în 19 judeţe. Mai mult de jumătate dintre noile focare de PPA sunt în două judeţe din sudul ţării.

Importurile Chinei de PORUMB din mai au atins un nivel istoric

Importurile Chinei de PORUMB din mai au atins un nivel istoric

21 iunie 2021 - 09:48

Importurile de porumb ale Chinei în luna mai au crescut cu 70,8% față de luna aprilie și au fost de patru ori mai mari față de aceeași lună din 2020, atingând astfel cel mai mare volum lunar şi un nou record istorc de 3,16 milioane de tone, au arătat datele furnizate de către Administrația Generală a Vămilor din China. Accelerarea ritmului achiziţiilor de furaje se datorează cererii venite din sectorul creşterii animalelor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii