Cu un efectiv de porcine de 27.541.000 de animale, Spania rămâne cel mai mare producător de carne de porc din Uniunea Europeană.
Rezultatele statisticilor din mai/iunie arată o creştere a efectivelor cu 558.000 de animale sau 2,1 la sută faţă de anul trecut, relatează Asociaţia Industriei Cărnii la Bonn. În aceeaşi perioadă, efectivele s-au redus în Germania cu aproximativ 950.000 de animale sau 3,4 la sută, ajungând la 27,15 milioane de animale.
Un rol cheie în creşterea efectivelor în Spania l-a jucat numărul crescut al purceilor. În ceea ce priveşte animalele cu o greutate sub 20 kg, a existat o creştere cu 6,4 la sută, atingându-se un nou record de 8,7 milioane de exemplare. O reducere moderată a numărului porcinelor din categoria 20-50 kg cu 1,5 la sută a fost, astfel, compensată. Numărul porcinelor de sacrificat cu o greutate de peste 50 kg a crescut cu 1,9 la sută faţă de anul trecut, înregistrându-se 10,57 milioane de exemplare.
Faţă de numărătoarea din noiembrie 2015, efectivele de porcine din Spania au scăzut cu 826.000 de animale, adică 2,9 la sută. După multă vreme s-au înregistrat mai puţine scroafe (-33.280, numărul acestora fiind de 2,374 milioane de animale).
Numărul scroafelor fecundate a scăzut faţă de anul trecut cu 4,7 la sută, ajungând la 1,58 milioane de exemplare. Deoarece la producătorii de purcei a existat o anumită reţinere, multe scroafe nu au rămas gestante (+6,2 la sută, în total 797.000 de animale). Efectivele nefolosite de scroafe tinere au scăzut cu 1,1 la sută, ajungând la 248.400 animale.
Sursa: agrarticker.de