Adama
AGRICOVER

Crescătorii de păsări din România, susţinuţi să intre în Asociaţia Producătorilor Europeni de Ouă

Publicat: 06 octombrie 2011 - 20:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Adunarea Generală a Asociaţiei Producătorilor Europeni de Ouă din 2012 va avea loc în România

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) ar putea deveni membră a organizaţiilor europene din sectorul ouălor după ce Luca Monaldi, directorul executiv al Monaldi Group, trust ce deţine Agrimon, cel mai mare producător de ouă din România, a fost ales recent vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor Europeni de Ouă (EEPA), organizaţie ce reuneşte cei mai mari producători de produse lichide din ouă şi praf de ouă din UE, informează UCPR.

Monaldi Group, prin Agrimon, produce şi vinde în România, dar şi pe piaţa externă, ouă în coajă şi o serie largă de produse din ouă, obţinute dintr-un complex modern, situat în Brăila.

EEPA este organizaţia ce reuneşte cei mai mari producători de produse lichide din ouă şi praf de ouă din UE

EEPA şi EEPTA (European Egg Packers and Traders Association), grupate în EUWEP (European Union of Holesale with Eggs, Egg Products, Poultry and Game) sunt cele mai reprezentative organizaţii din Europa responsabile de protejarea şi promovarea intereselor producătorilor de ouă şi ale industriei ouălor.

Sectorul producţiei de ouă din România trebuie să fie din ce în ce mai mult implicat şi reprezentat la nivel european

„Alegerea mea este o recompensă semnificativă, nu doar pentru compania pe care o reprezint, ci, în special, deoarece recunoaşte rolul şi valoarea pieţelor de ouă şi produse din ouă sud şi est europene şi nivelul lor calitativ şi tehnologic excelent. Prezenta criză mondială, implicând, de asemenea, şi ţările noastre, obligă producţia de ouă să creeze mai multă valoare adăugată, să se concentreze asupra unor produse de o calitate superioară şi cu conţinuturi mai sănătoase, să ofere consumatorilor şi industriei alimentare produse cu conţinuturi inovatoare şi valoare etică superioară, conformă cerinţelor confortului animalelor şi protecţiei mediului şi să urmărească cercetarea constantă a sinergiilor de producţie şi comerciale între partenerii locali şi europeni”, a spus Luca Monaldi, citat de Agerpres.

gaini_ouatoare_b

În ceea ce priveşte viitorul producţiei de ouă în România, Monaldi a evidenţiat producţia în creştere de ouă în coajă şi produse din ouă şi faptul că sectorul trebuie să fie din ce în ce mai mult implicat şi reprezentat la nivel european.

Noul vicepreşedinte al EEPA sprijină primirea UCPR în Asociaţia Producătorilor Europeni de Ouă

Ca membru al UCPR, Luca Monaldi se află printre sprijinitorii iniţiativei de primire a UCPR în cadrul EEPTA. Preşedintele UCPR, Ilie Van, este interesat să sprijine această iniţiativă, care ar adăuga apartenenţa la EEPTA la poziţia deja consolidată a UCPR în Asociaţia Europeană a Producătorilor şi Procesatorilor de Carne de Pasăre.

„Drept confirmare a implicării noastre în inovaţie şi cercetare, grupul nostru sprijină activ proiecte şi cooperarea cu universităţi şi centre de cercetări, precum Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. În sfârşit, este important de remarcat că, drept confirmare a interesului puternic al întregii producţii de ouă europene pentru piaţa românească, Birourile EUWEP şi organizaţiile sale conectate, respectiv EEPTA şi EEPA, au hotărât să desfăşoare următoarea lor Adunare Generală, din 2012, în România. Întreaga producţie de ouă românească, împreună cu domeniile alăturate, se vor afla pe covorul roşu al UE în cursul reuniunii continentale de anul următor, de pe 7 şi 8 iunie 2012”, a declarat directorul executiv al Monaldi Group.

În UCPR activează peste 200 firme, care deţin 350 ferme, primele 15 mari companii asigurând 60% din producţia de carne de pasăre.

Piaţa industriei avicole din România se ridică la peste un miliard de euro în 2011.

Vizualizat: 4823 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: Cererile de ajutor de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor se depun până în 15 octombrie

APIA: Cererile de ajutor de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor se depun până în 15 octombrie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că, între 1 şi 15 octombrie, potenţialii beneficiari pot depune cererile pentru ajutorul de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor, aferente perioadei 16 octombrie 2011 - 15 octombrie 2012.

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna iulie 2011

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna iulie 2011

În luna iulie 2011, faţă de luna precedentă, numărul animalelor sacrificate a crescut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări a scăzut; greutatea lor în carcasă a crescut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări a scăzut.


O treime din ouăle produse în Europa nu vor îndeplini noile standarde

O treime din ouăle produse în Europa nu vor îndeplini noile standarde

O treime din ouăle produse în Europa nu vor îndeplini standardele de bunăstare ameliorate pentru găinile ouătoare, afectând fermierii din Marea Britanie care au investit milioane de lire sterline pentru a se conforma noilor reguli, au avertizat, mai mulţi deputaţi britanici, notează The Independent.

Păsările din agricultura românească: crescute eco, tradiţional sau industrial

Păsările din agricultura românească: crescute eco, tradiţional sau industrial

În agricultura românească sunt 78,8 milioane de păsări, din care 48,3 milioane sunt în ferme de subzistenţă şi semi-subzistenţă ale persoanelor fizice. Astfel, fiecare dintre cele 3,8 milioane de persoane fizice din agricultura românească are în medie 12 păsări în curte. 

Ilie Van (UCPR): Circa 30% din fermele de creştere a păsărilor din România riscă să se închidă

Ilie Van (UCPR): Circa 30% din fermele de creştere a păsărilor din România riscă să se închidă

'Creşterea alarmantă a preţurilor la cereale şi lipsa fondurilor pentru cumpărarea furajelor fac ca un număr tot mai mare de ferme avicole să-şi reducă producţia sau să se închidă. În situaţia aceasta sunt, din estimările noastre, circa 20-30% din totalul celor 700-800 de ferme din România', a precizat Van.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii