În majoritatea zonelor din ţară, carnea de miel se vinde în această săptămână la un preţ de 25 de lei pe kilogram, la fel ca şi anul trecut.
Ciobanii sunt deja prezenţi cu primele oferte în pieţele agroalimentare autorizate. „Apreciez că în preajma Paştilor vor fi sacrificaţi circa 30.000-40.000 de miei în judeţul Hunedoara. Preţul la carnea de miel în carcasă este 25 de lei kilogramul. În viu, preţul unui miel va fi calculat la 11 lei pe kilogram”, a declarat marţi vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine "Dacia" Hunedoara, Ioan Stoicoi.
Potrivit acestuia, crescătorii sunt dispuşi să negocieze preţurile în situaţia în care un client va cumpăra o cantitate mai mare de carne de miel. „Cheltuielile sunt mari, iar carnea de miel nu mai trece aşa cum se întâmpla o dată. Şi ciobanii sunt din ce în ce mai puţini”, a menţionat Ioan Stoicoi, potrivit Agerpres.
În judeţul Hunedoara au fost autorizate şapte centre provizorii pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.
De asemenea, în judeţul Buzău vor fi sacrificaţi peste 70.000 de miei, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, Marian Dumitru.
Potrivit acestuia, numărul mieilor sacrificaţi şi preţul sunt asemănătoare cu cele de anul trecut. „Mielul în viu se vinde cu circa 12 lei kilogramul, iar carcasa între 22 şi 25 de lei kilogramul”, a declarat directorul DSVSA Buzău.