Producţia de carne a scăzut în iulie 2012 faţă de luna precedentă la bovine şi ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări a crescut, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
În luna iulie 2012, faţă de luna precedentă, numărul animalelor sacrificate a scăzut la ovine, caprine şi bovine, iar la păsări şi porcine a crescut, în creştere fiind şi numărul păsărilor sacrificate.
Comparativ cu iunie 2012, numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 12,5%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 3,6%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 22,2%, respectiv cu 16,3%. În luna iulie 2012, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 17,5% din totalul sacrificărilor de bovine.
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 0,6%, respectiv cu 6,2%. În luna iulie 2012, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 88,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 10,6%, respectiv cu 7,5%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 37,7%, respectiv cu 31,7%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 3,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă de 4 ori, respectiv de 3 ori.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,4%, respectiv cu 11,9%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 90,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 4,5%, respectiv cu 3,4%.
sursa: Agerpres