Adama
Vinasa Rompak

Barna Tanczos (MADR) consideră necesar un sistem de monitorizare a sturionilor

Publicat: 14 februarie 2011 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Barna Tanczos a declarat joi că este necesară implementarea unui plan de management pentru a se construi un sistem de monitorizare a sturionilor care să fie susţinut de toate cele patru ţări implicate în program, şi anume Bulgaria, Serbia, Ucraina şi România.

''Există în fiecare ţară un program de populare, dar nu avem date clare şi nu există o urmărire clară a sturionilor care au ajuns în Marea Neagră sau care s-au întors. Deci fără o urmărire exactă eu cred că programul nu poate fi continuat'', a susţinut Barna Tanczos, cu ocazia vizitei la ferma de sturioni Tămădău, efectuată în cadrul celei de-a 4-a Reuniuni regionale CITES privind conservarea şi folosirea durabilă a sturionilor din NV Mării Negre şi Dunărea inferioară.

Potrivit acestuia, pentru a se implementa un astfel de program pot fi accesate fonduri europene.

''Există Programul de cooperare transfrontalieră România-Serbia care poate fi integrat foarte bine în Strategia Dunării şi există şi fonduri disponibile pentru a accesa asemenea proiecte. Există Programul Marea Neagră care de asemenea are capitole destinate şi fonduri destinate unor asemenea proiecte şi eu cred că fondurile europene trebuie utilizate pentru a construi un asemenea sistem'', a mai spus Barna Tanczos.

La cea de-a 4-a Reuniune regională CITES privind conservarea şi folosirea durabilă a sturionilor din NV Mării Negre şi Dunărea inferioară, ce se desfăşoară în perioada 9-11 februarie la Săruleşti, judeţul Călăraşi, au participat reprezentanţi ai autorităţilor CITES şi de administrare a pescăriilor din Bulgaria, România, Serbia şi Ucraina, precum şi reprezentanţi ai Secretariatului CITES de la Geneva şi ai Societăţii Mondiale de Conservare a Sturionilor (WSCS), reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta-Dunării şi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1986 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii