Adama
AGRICOVER

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Publicat: 22 ianuarie 2021 - 14:01
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

Volumul de carne de porc exportată de către statele UE+UK în perioada ianuarie-octombrie 2020 a fost de 5,424 milioane de tone, faţă de 4,493 milioane de tone cât au fost exportate pe parcursul întregului an 2019. În perioada menţionată a anului 2020, exporturile de carne de porc din UE către China s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2019, ajungând la 2,37 milioane de tone. Principalii furnizori europeni ai pieței chineze au fost Spania, Danemarca, Germania și Olanda. Deoarece China a interzis importurile de carne de porc din Germania odată cu apariţia unor focare de pestă porcină africană, astfel că Danemarca a devenind al doilea cel mai mare furnizor de carne de porc al UE către China, după Spania.

Pe lângă cererea puternică din partea Chinei, un alt factor determinant al creşterii exporturilor de carne de porc în 2020 a fost nivelul ridicat al producției de carne de porc din statele UE+UK. În ciuda crizei coronavirusului (COVID-19), care a condus la restricții de transport, sacrificare și export, UE a reușit să susțină producția de carne de porc. Astfel, deşi în primele zece luni ale anului 2020 sacrificările au scăzut doar cu 0,62%, greutatea medie a animalelor sacrificate a crescut cu 1,04%. De asemenea, greutatea medie a carcaselor a crescut, în special în Danemarca, Olanda și Germania, datorită întârzierii sacrificărilor ca urmare a provocărilor logistice datorate crizei coronavirusului.

Pork carcasses_b

Pentru întregul an 2020, se anticipează că producția de carne de porc a statelor UE+UK a atins un volum de aproximativ 24,0 milioane de tone, cu foarte puţin mai mic mic decât volumul record realizat în 2018 (24,08 milioane de tone), dar mai mare decât în 2019 (23,96 milioane de tone). Acest volum anticipat de producție de carne de porc se datorează unei ușoare scăderi a numărului de animale sacrificate în lunile noiembrie și decembrie. Reducerea de cca. 4,0% a sacrificărilor (comparativ cu primele zece luni ale 2020) vine ca urmare a scăderii numărului de purcei înțărcați în perioada de carantină din primăvara anului 2020.

Vizualizat: 2918 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

MASACRU într-o FERMĂ din VRANCEA: 30.000 de PORCI UCIŞI din CAUZA PESTEI AFRICANE!

MASACRU într-o FERMĂ din VRANCEA: 30.000 de PORCI UCIŞI din CAUZA PESTEI AFRICANE!

Aproximativ 30.000 de porci dintr-o fermă ce aparţine grupului danez Premium Porc Group vor fi sacrificaţi în ferma de la Goleşti, Vrancea, după confirmarea unui focar de pestă porcină africană (PPA), la începutul acestui an.

GUVERNUL ANUNȚĂ TREI SCHEME DE AJUTOR PENTRU CREȘTEREA PORCILOR!

GUVERNUL ANUNȚĂ TREI SCHEME DE AJUTOR PENTRU CREȘTEREA PORCILOR!

PROGRAM GUVERNUL CÎȚU. Creșterea numărului de scroafe cu cel puțin 100.000 capete în vederea acoperirii necesarului de purcei pentru îngrășare, bugetul alocat este de 400 milioane de euro, întărirea măsurilor de biosecuritate la nivelul exploatațiilor de suine, bugetul alocat este de 20 de milioane de euro și investiții în exploatații de creștere și îngrășare a suinelor, buget alocat 80 de milioane de euro, sunt cele trei scheme de ajutor anunțate de Programul de guvernare liberal, care vor începe din 2021.

ANSVSA ASTĂZI: 409 FOCARE ACTIVE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

ANSVSA ASTĂZI: 409 FOCARE ACTIVE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

COMUNICAT. La data de 16.12.2020, sunt active un număr de 409 de focare PPA, din care 4 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

ȚĂRANII RĂMÂN CU PORCUL ÎN BĂTĂTURĂ ȘI FĂRĂ UN BAN ÎN PLUS DE SĂRBĂTORI!

ȚĂRANII RĂMÂN CU PORCUL ÎN BĂTĂTURĂ ȘI FĂRĂ UN BAN ÎN PLUS DE SĂRBĂTORI!

INTERZIS PORCUL LA VÂNZARE. Țăranii noștri mai făceau un ban în plus de sărbători odată cu vânzarea porcului din bătătură. Acum, rămân cu porcul în bătătură. Micii crescători de porci din zonele roșii, unde sunt focare active de pestă porcină africană, nu au voie să-și vândă porcii. Vânzarea de porci sau de alte animale din gospodărie și ferme este interzisă. Nicio direcție sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor din zonele marcate cu roșu nu avizează vânzarea porcilor.

Un mistreţ cu PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ (PPA) blochează exporturile germane de CARNE de PORC!

Un mistreţ cu PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ (PPA) blochează exporturile germane de CARNE de PORC!

Pe 10 septembrie, ministrul federal al Alimentației și Agriculturii din Germania a anunțat că Laboratorul Național de Referință al Institului Friedrich-Löffler (FLI) din Riems a confirmat un caz de PPA la un mistreț găsit în apropierea frontierei germano-poloneze, satul Sembtem, districtul Spree-Neiße. Apariţia acestui prim caz de pestă porcină africană din Germania era doar o chestiune de timp, având în vedere recenta creștere a cazurilor în vestul Poloniei.

Acest prim caz confirmat de PPA poate avea un efect devastator pentru sectorul german de carne de porc şi pune o presiune suplimentară celei create de criza COVID-19 care a dus inclusiv la întreruperile ale fluxurilor în unităţile de sacrificare, scăderea consumului și reducerea preţurilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii