Adama
AGRICOVER

Deficit de 30 de milioane de ouă pe piaţa românească

Publicat: 04 martie 2012 - 21:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Piaţa românească a înregistrat un deficit de 30 de milioane de ouă, în lunile ianuarie şi februarie 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor furnizate de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Acest deficit reprezintă circa 12% din necesar, deficit care va fi acoperit în perioda martie-aprilie 2012 şi în acelaşi timp preţurile se vor reglementa, precizează UCPR. “Preţurile de vânzare la poarta fermei au crescut în ultima perioadă datorită deficitului de ouă din piaţă, iar creşterea s-a agravat din cauza viscolului care a împiedicat aprovizionarea magazinelor, ceea ce a dus la epuizarea stocurilor. Creşterea preţurilor a fost accelerată şi de viscol, care a împiedicat aprovizionarea magazinelor şi a dus la epuizarea stocurilor. Refacerea stocurilor în magazine a crescut cererea pe o perioadă scurtă. În mod normal, în partea a doua a lunii martie, preţurile ar trebui să coboare la nivelul mediu din februarie”, menţionează UCPR.

Potrivit UCPR, costurile de producţie în România au crescut de la 1 ianuarie 2012 cu 20% din cauza investiţiilor în cuşti (un eurocent /ou) şi creşterii costurilor de operare pe unitatea de suprafaţă, rezultând un cost pe ou de 0,37- 0,38 lei. De asemenea, preţul furajelor a crescut de la un leu/kg în anul 2011, la 1,2 lei/kg în 2012.

Oua de găină_b

Producţia internă de ouă a fost de 220 de milioane de bucăţi în ianuarie şi în februarie, faţă de 225 milioane în perioada similară din 2011, în timp ce importurile s-au cifrat la 8 milioane de ouă, în cele două luni menţionate din acest an, comparativ cu 43 de milioane de ouă importate în ianuarie şi februarie 2011.

În România există, în prezent, circa 150-200 de producători de ouă, dintre care 35 mari, ce realizează 85% din producţie. Producţia anuală de ouă se ridică la aproximativ 1,36 de miliarde bucăţi.
UCPR estimează valoarea pieţei avicole din România la peste un miliard de euro.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2839 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii