Producătorul român de mezeluri, Cris-Tim, încheie anul 2014 cu o cifră de afaceri de aproximativ 90 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de 2013.
Potrivit datelor furnizate de companie, rata profitului operaţional (EBITDA) a fost de 10%. „Anul 2014 a fost unul de creştere şi de investiţii. Achiziţia celor mai noi tehnologii de producţie, siguranţa alimentară şi eficientizarea proceselor au fost prioritare pentru noi în acest an şi ne propunem să continuăm în aceeaşi direcţie şi în 2015. Ne-am concentrat eforturile, de asemenea, pe eficientizarea distribuţiei directe, prin extinderea parteneriatelor cu reţelele de magazine de proximitate. Totodată, ne-am dezvoltat portofoliul de produse, am extins anumite branduri şi categorii, acoperind mai bine cererea de produse Cris-Tim pe segmente cu potenţial mare de dezvoltare: produsele crud - uscate şi feliate”, a declarat Radu Timiş, preşedintele Grupului Cris-Tim.
Potrivit acestuia, 2014 a fost şi anul investiţiilor susţinute în tehnologie şi siguranţă alimentară, fiind alocate astfel peste 8 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente de ultimă generaţie şi liniilor de ambalare şi procesare a cărnii.
Petiţie pentru reducerea TVA la carne
Asociaţiile profesionale din domeniul producţiei şi procesării cărnii, membre ale Federației Naționale PRO AGRO (Asociația Română a Cărnii - ARC, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România - APCPR, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România – UCPR) în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe “SINDALIMENTA”, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România- ANPCPPSR şi Asociația Marilor Rețele Comerciale din România - AMRCR au iniţiat în aprilie 2014 o campanie la nivel naţional, în care sunt implicaţi şi consumatorii.
Cei mai mulţi semnatari sunt din zona Bucureşti/Ilfov, urmaţi de arădeni şi braşoveni. Au fost trimise şi 45.255 de mailuri către parlamentari. Iată primele 15 judeţe care au semnat pentru reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%: Bucureşti, Ilfov – 6.785; Arad – 4.446; Braşov – 4.267; Buzău – 4.107; Iaşi – 4.089; Diaspora – 3.928; Mureş – 3.965; Cluj – 3.940; Maramureş – 3.915; Neamţ – 3.905; Vrancea – 3.839; Timiş – 3.750; Bistriţa Năsăud – 3.732; Constanţa – 3.571; Vaslui – 3.375.