Adama
AGRICOVER

Bani aprobați de Guvern pentru crescătorii de animale!

Publicat: 17 noiembrie 2024 - 18:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a aprobat alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut pe anul 2024, pentru plata de despăgubiri către crescătorii de animale.

Mai exact, Guvernul a aprobat, în ședința din 14 noiembrie, suplimentarea bugetului Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor cu aproximativ 111,6 milioane lei, fonduri necesare pentru plata acțiunilor veterinare și sprijinirea fermierilor afectați de pesta micilor rumegătoare (PMR) și a pestei porcine africane (PPA):

  • 44,005 milioane de lei pentru plata obligațiilor pentru activitățile și acțiunile desfășurate de medicii veterinari de liberă practică împuterniciți, precum și a asigurării cheltuielilor de judecată ocazionate de punerea în executare a hotărârilor judecătorești definitive și pentru asigurarea necesarului de finanțat pentru efectuarea investigațiilor pentru diagnosticul pestei micilor rumegătoare;
  • 67,645 milioane de lei pentru plata dosarelor de despăgubiri pesta micilor rumegătoare și pestă porcină africană

cuplat-oi-capre_b

Despăgubiri pestă ovine

Potrivit ANSVSA, focarele de pesta rumegătoarelor mici (PRM) au fost declarate pe raza județelor Constanța, Timiș și Tulcea.

Au fost sacrificate un număr de 210.973 capete de ovine pentru care comisia de evaluare a stabilit o valoare a despăgubirii în cuantum de 160,442 milioane de lei și au fost distruse 267.860 kg de furaje, pentru care comisia de evaluare a stabilit o valoare a despăgubirii în cuantum de 329.000 lei.

Despăgubiri pestă africană porcine

În ceea ce privește despăgubirile pentru pesta porcină africană (PPA), ANSVSA trebuie să plătească despăgubiri pentru peste 25.000 de capete de porci uciși.

Focarele de pestă porcină africană (PPA) au fost declarate pe raza județelor Giurgiu și Olt.

Au fost sacrificate aproximativ 24.054 capete porci. a căror valoare a fost estimată la 24,403 milioane de lei și au fost distruse aproximativ 40.000 kg de furaje estimate la o valoare de 56.000 lei.

Dacă la nivelul județului Giurgiu a fost întocmit deja Decontul pentru stabilirea și plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale, la nivelul județului Olt comisia de evaluare se afla încă în proces de finalizare a dosarului, potrivit ANSVSA.

Vizualizat: 376 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

NICOLAIE APOPI despre drumul parcurs de la 40 la peste 2.500 de hectare | podcast agroSTORY #6

NICOLAIE APOPI despre drumul parcurs de la 40 la peste 2.500 de hectare | podcast agroSTORY #6

Avea vreo 10 ani când a reorganizat grădiniţa cu flori din faţa casei părinteşti... Născut şi crescut într-o comună din judeţul Timiş înconjurată de câmpurile fertile ale Banatului, Nicolaie a prins încă de mic drag de agricultură, încurajat fiind şi de „moştenirea genetică”, părinţii săi fiind implicaţi activ în muncile agricole. În liceu şi-a construit primul solar cu legume şi îşi câştiga banii de buzunar lucrând la IAS în vacanţele de vară.

Ulterior a beneficiat de un program de specializare dedicat studenţilor de la agronomie iar acesta a fost momentul zero al agribusiness-ului pe care l-a dezvoltat începând cu anul 2000.

Este Nicolaie Apopi şi ne vorbeşte la #agroSTORY despre agricultură şi provocările ei, familie, copii şi cât de importantă este generaţia viitoare de tineri fermieri pregătiţi conform realităţilor din zilele noastre.

Cu Nicoleta Dragomir şi Nicolaie Apopi la o discuţie ALTFEL despre agricultură şi viaţă!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La plimbare cu soţia

La plimbare cu soţia
Când ies la plimbare în oraş cu soţia mea, mereu o ţin de mână... Detalii