Adama
AGRICOVER

Aproximativ 1.000 de ferme din Europa au fost afectate de virusul Schmallenberg

Publicat: 27 februarie 2012 - 12:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Virusul “Schmallenberg” care afectează turmele de oi, vaci şi capre a cauzat pierderi uriaşe pentru crescătorii de animale. Un număr foarte mare de miei din fermele din Anglia s-au născut fie morţi, fie cu malformaţii care nu le dau şanse de supravieţuire, spun specialiştii.

Oamenii de ştiinţă nu au aflat cum se răspândeşte virusul şi nici nu au găsit modalităţi pentru a preveni infestarea cu acesta, până în acest moment.

Circa 74 de ferme din sudul şi estul Angliei au fost lovite şi ele de virus. În total aproape 1.000 de ferme din Europa au raportat astfel de îmbolnăviri, primul caz fiind semnalat vara trecută în Germania.

Ovine şi bovine_b

Şi crescătorii de bovine şi ovine din România se arată îngrijoraţi de efectele pe care acest virus le are asupra sănătăţii animalelor.
„Se ştie că virusul ar afecta în principal rumegătoarele. La bovinele adulte, infecţia acută se manifestă prin creşterea temperaturii şi scăderea poftei de mâncare. La acestea se adaugă, în cazul vacilor care dau lapte, o scădere a producţiei, diaree şi avort. Infecţia în cazul femelelor poate profoca naşterea de animale cu malformaţii. În prezent nu se cunoaşte cu precizie care este vectorul acestui virus, se pare însă că ar fi răspândit de căpuşă sau ţânţar”, spune Costel Caras, crescător de bovine.
sursa: realitatea.net

Vizualizat: 2281 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Peste o sută de ferme din Belgia au fost afectate de virusul “Schmallenberg”

Peste o sută de ferme din Belgia au fost afectate de virusul “Schmallenberg”

Noul virus “Schmallenberg”, care afectează turmele de oi, vaci şi capre, se extinde în Belgia şi a fost detectat la peste 100 de ferme din ţară, au informat duminică autorităţile belgiene, citate de agenţia EFE.

Experţii evaluează riscurile prezentate de „virusul Schmallenberg”

Experţii evaluează riscurile prezentate de „virusul Schmallenberg”

Date ştiinţifice cu privire la un virus nou depistat recent la rumegătoare în trei state membre au fost prezentate Comitetului Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală (SCoFCAH) din cadrul Comisiei Europene.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii