Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat, la nivel naţional, verificările în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă.
Astfel, potrivit ANSVSA, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală, dar şi unităţile de alimentaţie publică.
Tematica de control cuprinde măsuri referitoare la:
-verificarea condiţiilor sanitare veterinare de funcţionare a unităţilor care procesează, depozitează şi comercializează produse de origine animală, care au fost autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, a mijloacelor de transport pentru produsele de origine animală şi non-animală,
-verificarea respectării condiţiilor de depozitare a produselor de origine animală şi non-animală,
-verificarea originii alimentelor de origine animală sau care conţin produse de origine animală şi a modului în care sunt expuse la vânzare,
-verificarea respectării cerinţelor referitoare la marcarea şi certificarea cărnii, şi, respectiv, la marcarea produselor din carne.
De asemenea, ANSVSA precizează că este interzisă tăierea animalelor în scopul comercializării cărnii sau a produselor rezultate pentru consum public în alte locuri sau spaţii decât cele autorizate sanitar veterinar şi comercializarea produselor de origine animală în alte locuri decât cele autorizate sau înregistrate sanitar veterinar.
Sursa: Agerpres