Să încurajăm micii producători locali și să renunțăm să mai aglomerăm piața cu carne sau cu produse importate de pe aiurea, susține ministrul agriculturii Achim Irimescu.Etichetarea de origine a produselor românești și includerea lor în turismul rural! Este propunerea primului ministru Dacian Cioloș.
Turism rural cu produse românești. Ar trebui să fie pensiuni, hoteluri care să folosească produse românești. Să aplicăm etichetarea de origine a produselor de bază, putem face acest lucru și să le promovăm în rețeaua turistică locală, spune primul ministru Dacian Cioloș.
Importăm carne de ovine din Noua Zeelandă în loc să încurajăm fermierii noștri să producă și să-i ajutăm să-și vândă marfa. Piața este invadată de produse străine și produsele noastre nu au unde să fie vândute, spune și ministrul agriculturii Achim Irimescu.
Șeful de la Agricultură încearcă să obțină o ștampilă europeană de calitate, dar și protecție, și pentru Telemeaua de Ibănești. Săptămâna trecută, Ministerul Agriculturii a anunțat că Salamul de Sibiu este un produs românesc, cu origine protejată la nivelul Uniunii Europene.
O simplă ștampilă că e produs de calitate recunoscut european aduce valoare adăugată. De exemplu, produsul montan, invenția domnului premier, ne ajută enorm. Nu ne putem permite să angajăm mii de persoane la agenția montană, dar ne bazăm pe voi, pe Grupurile de Acțiune Locală, să promovăm produsele nepoluate, fabricate acolo unde flora montană nu e poluată și e sănătoasă, a mai spus Irimescu.
Premierul Dacian Cioloș le-a spus Grupurilor de Acțiune Locală să deschidă magazine locale unde să fie comercializate produsele micilor fermieri români. Să dăm posibilitatea mediului rural să aibă comercializare în mediul urban, spune premierul.
Premierul Dacian Cioloș și ministrul agriculturii Achim Irimescu participă, în acest moment, la Conferința Națională a Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL), organizată în București, la hotelul Marshal Garden.