Adama
Agreena
AGRICOVER

RAVIBIS™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient!

Publicat: 24 iunie 2024 - 11:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RAVIBIS™  este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu(NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță de bază, acceptată în agricultură. 

Acesta vizează în principal micozele în diferite culturi, în principal legume, fructe moi și struguri, cu acțiune și împotriva rapănului la mere. RAVIBIS™ are, în principal, eficacitate fungistatică, fără a penetra în țesutul vegetal și fără urme de reziduuri. Produsul are mai multe moduri de acțiune împotriva ciupercilor, inclusiv tamponarea unui mediu cu pH ridicat și creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor.

 Print_Royal vineyard grapes_b

  1. Ce este bicarbonatul de sodiu (NaHCO3 )?

Bicarbonatul de sodiu este o sare compusă dintr-un cation de sodiu și un anion bicarbonat. Se prezintă sub formă de substanță solidă, albă, cristalină sau sub formă de pulbere fină. Este inodor și are un pH cuprins între 8,0 și 8,6.

  1. Moduri de acțiune a produsului RAVIBIS™:

Diferitele moduri de acțiune sunt fungistatice, dar nu fungicide (ciupercile sunt împiedicate să se dezvolte, dar nu sunt eliminate). Sunt trei moduri de acțiune:

1. Tamponarea unui mediu cu pH ridicat (ridicarea pH-ului în zona aplicată). Deoarece ciupercile secretă acid pentru a reduce pH-ul în mediul lor, ele nu pot elibera suficient acid pentru a reduce pH-ul pentru o creștere optimă. Ciupercile pierd energie, producând secreția acidă în loc de a-și extinde hifele.

2. Creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor este un alt mod de acțiune.

3. Ionii de bicarbonat pot interacționa direct cu membranele celulare pentru a modifica activitățile normale ale membranei sau pot perturba fiziologia celulară la concentrații mult sub nivelul de saturație.

Este RAVIBIS™  un produs eficient?

Din testărilerealizate de Syngenta, RAVIBIS™  este un produs ideal pentru fermierii care doresc să implementeze în fermă soluții ecologice în programul lor de tratamente.Recomandăm utilizarea lui împreună cu un adjuvant pentru a spori eficacitatea sa.RAVIBIS™ combate făinarea cu succes pe struguri, fără nevoia respectării unui timp de pauză sau urme de rezidurii.

Slide1_b

Produsul RAVIBIS™ poate fi combinat cu majoritatea produselor de protecție a plantelor, iar conform testărilor realizate de Syngenta, RAVIBIS™  împreună cu Thiovit® Jet și un adjuvant aduc cele mai bune rezultate (conformgraficului de mai sus).

Cum putem să integrăm RAVIBIS™ în strategia de combatere a bolilor?

Specialiștii Syngenta recomandă utilizarea acestui produsîn orice schemă de tratament. Odată cu restrângerea numărului de substanțe active fungicede contact, fermierii trebuie să-și adapteze tehnologiile în funcție de soluțiile disponibile. Echipa de specialiști pentru culturi horticole de la Syngenta sunt mereu pregătiți cu o recomandare adaptată nevoilor din fermă, având în spate cunoștințele dobândite din cercetare.

Pentru fermierii interesați de producția ecologică, Syngenta propune următoarea strategie:

Grafic 2 syngenta_b

Pentru fermierii care produc fructe și legume în sistem convențional,Syngenta le recomandă utilizarea RAVIBIS™ ca parte a unui sistem de management integrat al dăunătorilor, datorită diferitelor moduri de acțiune a produsului.

Grafic 3 syngenta_b

Bicarbonatul de sodiu(NaHCO3), descoperit pentru prima dată în anul 1791 de către chimistul francez Nicolas Leblanc și utilizat în industria chimică, rămâne o alternativă relevantă și de interes pentru fermieri. Produsul se adresează fermierilor care doresc să utilizeze un produs prietenos cu mediul, o soluție biologică eficientă și capabilă să aducă rezultate surpinzătoare.

Material scris de Marius Drăgoi – Manager Culturi Horticole Syngenta România

Vizualizat: 146 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți pe hectar și cap animal făcute ACUM de APIA!

Plăți pe hectar și cap animal făcute ACUM de APIA!

28 iunie 2024 - 06:38

Plăți de peste 109,9 milioane lei (22,1 milioane euro) pentru Campania 2023, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

APIA a virat ASTĂZI 33,8 milioane euro în conturi! Cine sunt beneficiarii subvențiilor!

APIA a virat ASTĂZI 33,8 milioane euro în conturi! Cine sunt beneficiarii subvențiilor!

27 iunie 2024 - 16:43

Plăți de peste 166,9 milioane lei (33,8 milioane euro) pentru sectorul vie-vin, anunță astăzi APIA.

Fermierii au de acum acces la soluții agricole digitale și biologice integrate

Fermierii au de acum acces la soluții agricole digitale și biologice integrate

27 iunie 2024 - 12:30

Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă, introduce actualizări semnificative ale platformei digitale Granular™ Link, integrând soluții biologice inovatoare pentru piața românească.

Derogare neonicotinoide!

Derogare neonicotinoide!

26 iunie 2024 - 19:47

Miercuri, 26 iunie 2024, ministrul agriculturii Florin Barbu a condus la sediul instituției o ședință de lucru cu principalele asociații din sectorul vegetal. Tema de discuție a vizat analiza oportunității acordării derogării pentru folosirea neonicotinoidelor.

AFIR anunț ACUM: Plata ajutorului pentru tinerii fermieri!

AFIR anunț ACUM: Plata ajutorului pentru tinerii fermieri!

26 iunie 2024 - 06:38

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță acum că a publicat formularele de plată pentru intervenția DR 30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Apicultorii sunt chemați la APIA pentru a lua banii!

Apicultorii sunt chemați la APIA pentru a lua banii!

26 iunie 2024 - 06:08

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat.

APIA a făcut PLĂȚI ASTĂZI!

APIA a făcut PLĂȚI ASTĂZI!

25 iunie 2024 - 17:10

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat vineri, 21.06.2024, plata sumei de 11.257.295,68 lei (2.273.065,44 euro), din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și cofinanțare de la Bugetul Național. 

Ministrul Barbu: Bani pentru fermele de animale!

Ministrul Barbu: Bani pentru fermele de animale!

24 iunie 2024 - 17:33

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a intervenit astăzi în Consiliul AgriFish de la Luxemburg pentru deblocarea unui ajutor financiar care să le permită crescătorilor de animale să cumpere bovine, ovine/caprine, porcine pentru reproducție.

ASTĂZI MADR: Ajutor achiziție vaci, oi/capre reproducție!

ASTĂZI MADR: Ajutor achiziție vaci, oi/capre reproducție!

24 iunie 2024 - 12:07

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu participă în data de 24 iunie 2024 la Consiliul AgriFish de la Luxemburg. România va supune atenției Comisiei chestiunea legată de eligibilitatea achiziției de animale de reproducție în cadrul planurilor strategice PAC, având în vedere trendul descendent al efectivelor de animale. 

InVigor® - semințe pline de vigoare! Hibrizii potriviți pentru buzunarul tău

InVigor® - semințe pline de vigoare! Hibrizii potriviți pentru buzunarul tău

24 iunie 2024 - 12:05

Este simplu, alegi hibrizii de rapiță InVigor® de la BASF și te bucuri de recolte sănătoase și bogate! Este esențial să alegi semințele potrivite, nu doar să realizezi la timp lucrările agricole și să aplici corect tratamentele. Pentru toate aceste lucruri, BASF este alături de tine!

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii