Adama
Vinasa Rompak

Produsele pentru tratarea seminţelor sunt soluţii sustenabile pentru fermierii care vor să-şi maximizeze productivitatea

Publicat: 16 aprilie 2024 - 14:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Succesul fermierilor poate depinde în mare măsură de protecţia corespunzătoare şi eficientă a seminţelor în momentul însămânţării.

Aceste măsuri preventive pot furniza baza pentru o recoltă bună şi o agricultură de succes în acest an, astfel încât fermierii ar trebui să aleagă cu atenţie soluţiile de tratament al seminţelor în care investesc.

Tehnologia aplicată seminţelor implică tratarea industrială, controlată a acestora, astfel încât produsul de protecţie nu este aplicat în câmp. Conţinutul scăzut de substanţă activă şi suprafaţa de aplicare bine ţintită reduc impactul asupra mediului pe suprafaţa solului sau a insectelor benefice. În acest fel, tehnologia poate contribui la reducerea amprentei ecologice a agriculturii, în conformitate cu strategia „De la fermă la furculiţă” a Comisiei Europene din 2020 de a reduce utilizarea produselor de protecţia culturilor cu 50% în Uniunea Europeană până în 2050.

Compania internaţională de cercetare şi dezvoltare în agricultură Corteva Agriscience dezvoltă tehnologii aplicate seminţelor care protejează eficient seminţele împotriva patogenilor şi dăunătorilor încă de la momentul însămânţării şi în stadiile incipiente, conferindu-le vigurozitate suplimentară, uniformitate şi, în cele din urmă, maximizând productivitatea. În plus, utilizarea tehnologiilor aplicate seminţelor protejează sănătatea solului, rezultând culturi mai sănătoase şi contribuind la dezvoltarea şi menţinerea practicilor agricole durabile.

Tehnologia LumiGEN™ este o soluţie integrată de tratament a seminţelor dezvoltată exclusiv pentru seminţele Pioneer® deţinute de Corteva, care susţine relaţia sol-plante printr-o reţea de rădăcini mai puternică, îmbunătăţind toleranţa la stres şi creşterea mai rapidă a culturilor. Prin urmare, în România, tehnologia reuşeşte să diminueze riscurile de producţie şi să ajute tânăra plantă să se dezvolte armonios pentru culturile de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă. De exemplu, fungicidul Lumisena™ 200 FS protejează culturile de floarea-soarelui chiar şi în cele mai dificile condiţii, substanţa activă oxathiapipiprolin având un spectru larg de activitate fungicidă. În plus, insecticidul Lumiposa® 625 FS oferă un control excelent al  dăunătorilor, protejând tinerele plăntuţe şi asigurând un start foarte bun al culturii.

Tehnologiile LumiGEN™ oferă culturilor protecţia de care au nevoie în stadiul incipient, fiind baza pentru recolte bogate. Acest standard inovator în tratamentul seminţelor le permite fermierilor să-şi maximizeze productivitatea,profitabilitatea şi să se adapteze cerinţelor alimentare, cultivând plantele necesare astăzi şi pentru generaţiile viitoare. În plus, seminţele tratate în sistem industrial sunt mai sigure pentru operatori, utilizatori şi minimizează impactul asupra sănătăţii fermierilor.

Sunflower_Seed Applied Technology_Corteva Agriscience_b

Cosmin Iancu, fermier şi manager la SC PICMAR PROD, a explicat beneficiile tehnologiei: „Am decis să folosesc tehnologia LumiGEN™ pentru culturile de floarea-soarelui, având ca obiectiv răsărirea uniformă, protecţia şi vigurozitatea de la început. Lumisena™ 200 FS a oferit protecţie plantelor  de floarea-soarelui în stadiul incipient şi mi-a dat un control bun asupra Plasmopara halstedii, demonstrând o productivitate mai bună şi culturi mai puţin sensibile la stresul climatic”.

Corteva îşi îmbunătăţeşte continuu tehnologia, angajându-se să ofere fermierilor soluţii şi tehnologii care să-i ajute să ofere o protecţie superioară culturilor. Astfel, fermierii români sunt mult mai avantajaţi în ceea ce priveşte dezvoltarea şi protecţia culturilor, iar tehnologiile aplicate seminţelor îi ajută să-şi maximizeze productivitatea şi rentabilitatea pentru un viitor durabil în agricultură.

Despre Corteva Agriscience  

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacţionată la bursă, ce combină inovaţia de vârf din industrie, implicarea clienţilor şi execuţia operaţională pentru a oferi soluţii la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opţiuni avantajoase pe piaţă prin strategia sa unică de distribuţie, împreună cu mixul său echilibrat şi divers de seminţe, produse de protecţia a plantelor şi servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, ce pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

 

# # #

 

™ ® ℠ Mărci comerciale şi de servicii ale Corteva Agriscience şi a companiilor afiliate

Autor: Jean Ionescu, Country Leader pentru România şi Republica Moldova la Corteva Agriscience

Contact Corporate Communications Corteva: 

Ana-Maria Grigore

+40 (754) 228 975

Anamaria.grigore@corteva.com

Vizualizat: 706 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

06 decembrie 2024 - 19:06

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a virat fonduri nerambursabile în valoare de 154,4 milioane de euro (154.484.414 €) în conturile a 310.262 de fermieri, beneficiari unici ai intervențiilor de mediu și climă din Planul Strategic 2023 – 2027. Din această sumă, 131,2 milioane de euro reprezintă contribuția Comisiei Europene prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 23,2 milioane de euro sunt asigurate de la Bugetul de Stat.

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

05 decembrie 2024 - 10:41

Solul reprezintă fundația de bază pe care se sprijină sistemele alimentare ale lumii — un ecosistem viu și vibrant care susține culturile, hrănește animalele și sprijină miliarde de oameni.

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

04 decembrie 2024 - 18:27

Propunerea UE de adaptare a statutului de protecție al lupului, adoptată de Convenția de la Berna, deschizând calea către o mai mare flexibilitate
în gestionarea populațiilor de lupi.

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

04 decembrie 2024 - 15:56

În ședința Guvernului din 4 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

03 decembrie 2024 - 14:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat astăzi, 02 decembrie 2024, autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2024.

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

03 decembrie 2024 - 12:55

Pe măsură ce industria agricolă evoluează, producătorii caută constant produse și metode inovatoare pentru a-și optimiza operațiunile, a-și proteja culturile și a face față provocărilor moderne, cum ar fi combaterea dăunătorilor.

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

02 decembrie 2024 - 15:43

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează astăzi că în perioada 02 – 31 decembrie 2024 inclusiv, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2025. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii