Adama
Vinasa Rompak

Noile tehnologii care vor revoluționa sectorul horticol din România

Publicat: 12 mai 2021 - 15:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Marcoser introduce în România o nouă tehnologie pentru controlul biologic al dăunatorilor. Aceasta este menită să mențină sub control  populațiile de trips și musculițe albe prezente în culturile horticole din spațiile protejate.


Biocontrolul dăunătorilor din culturile de legume

 

Schimbările climatice, apariția constantă a unor noi dăunători, rezistența dăunătorilor la pesticide, ne fac să regândim tehnicile de cultivare pe care le utilizăm. Din acest motiv, Marcoser, lider în România în distribuția inputurilor agricole și specializată în tehnologia de cultivare a legumelor, oferă în exclusivitate pentru piața românească tehnologia STARSKii & CART, de la compania internațională Bioline Agrosciences, lider mondial în aplicarea tehnologiilor pentru controlul  biologic.

Starskii Aubergine (1)_b


Cum funcționează tehnicile de control biologic

 

Tehnicile de control biologic utilizează un organism  viu care luptă împotriva dăunătorului.

În acest caz, STARSKii & CART este alcătuit din două elemente care funcționează împreună, pe de o parte organismal viu în sine și, pe de altă parte, tehnologia care îl eliberează:

• STARSKii® preia toate atributele Amblyseius swirskii, un acarian foarte adaptabil, cu o capacitate dovedită de a face față schimbărilor din culturi, celor legate de dăunători și de mediu.

•CART este noul și inovatorul sistem de eliberare, care satisface toate nevoile insectelor benefice.

Starskii Cucs IV (1)_b


O modalitate bio de a îmbunătăți sectorul horticol din România

 

Domnul Marius Petrache, Director General la Marcoser și doctor inginer în horticultură, susține următoarele: „combaterea integrată a dăunătorilor nu este pur și simplu viitorul agriculturii din România, ci este prezentul și fermierii trebuie să o introducă treptat în culturile lor. Ideea că există „insecte bune” care le  controlează și le distrug pe  „cele rele” pare utopică, dar, este reală și extrem de eficientă pentru  îmbunătățirea producției culturilor noastre.

Starskii Pepper (1) (1)_b


Scapă de trips  și de musculițele albe din culturile de legume 

 

Această nouă tehnologie de control biologic pentru trips și muște albe va fi disponibilă din luna Mai pe site-ul www.marcoser.ro.  Dacă doriți mai multe informații despre modul în care funcționează în culturi, ce beneficii oferă sau despre modalitatea de achiziționare și de aplicare, puteți contacta echipa de ingineri horticoli de la Marcoser, sunând la numărul de telefon  0374. 080 808 și, de asemenea, puteți afla mai multe informații din acest articol.

Marcoser este o afacere de familie fondată în România, în anul 2005, iar activitatea principală este consultanța specializată în cultivarea legumelor. Furnizăm clienților noștri produse, tehnici și servicii de cea mai înaltă calitate la prețuri corecte. Toate produsele sunt testate în ferma Marcoser din comuna Matca pentru a verifica dacă sunt conforme condițiilor de mediu din țara noastră.

Informații de contact:

Inmaculada Duarte (Marketing Manager)

Email: inmaduarte@marcoser.ro – Telefon: 004-0756-711-763

 

 

 

 

Vizualizat: 923 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii