Adama
Vinasa Rompak

Curățenia de toamnă se vede bine în primăvară!

Publicat: 12 septembrie 2024 - 10:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Condițiile climatice în continuă schimbare aduc modificări în tehnologia aplicată de către fermieri în culturile de cereale.

553499697-kv_trinity-sc_landscape_diacritica_b

Buruienile sunt unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la diminuarea producției, dacă nu sunt controlate la momentul optim. Încă din toamnă, dar și în ferestrele iernii, intră în competiție directă cu plantele de cultură.

Speciile de buruieni dicotiledonate – Veronica spp., Stelaria spp., Galium spp., Lamium spp., Viola spp. dar și buruienile monocotiledonate – Apera spp., Avena spp., Alopecurus spp., Bromus spp., Vulpia spp., consumă elementele de nutriție și în același timp diseminează în sol un număr mare de semințe ce vor fi rezerva pentru multe sezoane. Speciile de buruieni graminee precum Lolium spp., Bromus spp., Apera spp. la o densitate de numai 5 plante/m² pot duce la pierderi de producție de 5%, deci este extrem de important să le combatem timpuriu și eficient.

 De asemenea, tehnologiile minim till și non till pot favoriza îmburuienarea cu buruieni problemă graminee și cu frunză lată. Fără mobilizarea solului, buruienile răsar mult mai repede și astfel, intră timpuriu în competiție cu plantele de cultură încă din primele faze de creștere.

Pentru toate aceste probleme, ADAMA are soluția completă ce rezolvă dintr-o singură aplicare toate aceste probleme, timpuriu, în primele luni de vegetație ale culturilor de cereale păioase.

ADAMA TRINITY_b

Beneficii aduse de aplicarea produsului TRINITY:

  • Cea mai lungă perioadă de protecție, până la reluarea vegetației în primăvară
  • Combate buruienile monocotiledonate și dicotiledonate prin 3 moduri diferite și complementare de acțiune, radicular, pelicular și de contact
  • Complet selectiv pentru culturile de cereale păioase
  • Controlează eficient buruienile monocotiledonate și dicotiledonate, cu răsărire în toamnă și în ferestrele iernii, controlează inclusiv monocotiledonatele problemă
  • Fereastră largă de aplicare, de la semănat și până la intrarea în iarnă
  • Elimină riscul de apariție a buruienilor rezistente

TRINITY este un amestec complet, formulat sub formă de suspensie concentrată, conținând substanțele active: diflufenican 40 g/l, pendimetalin 300 g/l și clorotoluron 250 g/l.

  • Diflufenican aparține grupei chimice a nicotinanilidelor. Este un compus cu acțiune erbicidă de contact și reziduală, absorbit în principal de buruienile aflate în curs de germinare și cu o translocare limitată.
  • Pendimetalin face parte din grupa chimică a dinitroanilinelor. Se absoarbe prin coleoptil sau hipocotil și acționează prin întreruperea diviziunii celulare și a creșterii celulare a buruienilor sensibile.
  • Clorotoluron este inclus în grupa chimică a fenilureicelor. Este absorbit în principal de rădăcini și, într-o mai mică măsură, prin foliaj, după care este transportat către lăstari și frunze. Este cunoscut ca un compus cu acțiune reziduală de lungă durată.

efect trinity_b

Recomandări de aplicare:

La culturile grâu de toamnă, orz de toamnă, secară de toamnă, triticale de toamnă – se aplică 2 l/ha, BBCH 10-13, de la răsărire până la 3 frunze complet formate, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și unele monocotiledonate.

Ești gata să te bucuri de culturi sănătoase și recolte bogate?

Contactează echipa ADAMA.

 

Vizualizat: 474 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

06 decembrie 2024 - 19:06

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a virat fonduri nerambursabile în valoare de 154,4 milioane de euro (154.484.414 €) în conturile a 310.262 de fermieri, beneficiari unici ai intervențiilor de mediu și climă din Planul Strategic 2023 – 2027. Din această sumă, 131,2 milioane de euro reprezintă contribuția Comisiei Europene prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 23,2 milioane de euro sunt asigurate de la Bugetul de Stat.

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

05 decembrie 2024 - 10:41

Solul reprezintă fundația de bază pe care se sprijină sistemele alimentare ale lumii — un ecosistem viu și vibrant care susține culturile, hrănește animalele și sprijină miliarde de oameni.

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

04 decembrie 2024 - 18:27

Propunerea UE de adaptare a statutului de protecție al lupului, adoptată de Convenția de la Berna, deschizând calea către o mai mare flexibilitate
în gestionarea populațiilor de lupi.

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

04 decembrie 2024 - 15:56

În ședința Guvernului din 4 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

03 decembrie 2024 - 14:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat astăzi, 02 decembrie 2024, autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2024.

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

03 decembrie 2024 - 12:55

Pe măsură ce industria agricolă evoluează, producătorii caută constant produse și metode inovatoare pentru a-și optimiza operațiunile, a-și proteja culturile și a face față provocărilor moderne, cum ar fi combaterea dăunătorilor.

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

02 decembrie 2024 - 15:43

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează astăzi că în perioada 02 – 31 decembrie 2024 inclusiv, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2025. 

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

28 noiembrie 2024 - 09:52

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că vor fi finanțate 581 de proiecte selectate cu suma totală de 110,4 milioane de euro.

Corteva dezvoltă produse pentru tratarea semințelor destinate fermierilor care caută protecție sustenabilă

Corteva dezvoltă produse pentru tratarea semințelor destinate fermierilor care caută protecție sustenabilă

27 noiembrie 2024 - 18:06

Succesul fermierului depinde într-o mare măsură de protecția corectă și eficientă a semințelor în momentul semănatului.

Fermierii deschid calea către protecția sustenabilă a culturilor și producții de calitate

Fermierii deschid calea către protecția sustenabilă a culturilor și producții de calitate

22 noiembrie 2024 - 18:37

Pe măsură ce agricultura europeană se confruntă cu provocări tot mai mari, căutarea soluțiilor eficiente și sustenabile devine din ce în ce mai urgentă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii