Adama
Agreena
AGRICOVER

Corteva îmbunătățește producția de semințe Pioneer® în România cu investiții de până la 800.000 de dolari

Publicat: 10 septembrie 2024 - 13:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania internațională de inovație agricolă Corteva Agriscience anunță modernizări la unitatea sa de producție de semințe din Afumați, România. Odată finalizată, investiția de până la 800.000 de dolari va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței producției de porumb Pioneer®.

De la începutul lunii august, linia de condiționare a Corteva a fost dotată cu cel mai avansat sorter optic din gama sa, capabil să detecteze și să elimine chiar și cele mai mici imperfecțiuni ale semințelor, cu o rezoluție optică de 0,06 mm. Integrarea acestui sortator optic în linia de condiționare de la stația Afumați va ajuta la asigurarea unui proces de procesare a semințelor mai rapid și mai precis, cu noi criterii de performanță bazate pe dimensiune și controlul defectelor. În plus, sistemul avansat de software permite controlul și reprogramarea de la distanță, oferind o flexibilitate mai mare în gestionarea procesului de producție. Acest nivel de precizie depășește capacitățile ochiului uman, asigurând cele mai înalte standarde de calitate pentru semințele destinate fermierilor din România și din alte 21 de țări din Europa și Asia.

Afumati Production Facility_Romania_Corteva Agriscience_b

„Capacitatea îmbunătățită a stației de procesare de semințe din Afumați ne va permite să satisfacem cererea tot mai mare pe plan intern și internațional pentru semințele de înaltă calitate marca Pioneer®”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader, România și Republica Moldova. „Ne angajăm să îmbunătățim în mod constant dotările puse la dispoziție echipei și operațiunilor noastre pentru a oferi fermierilor români soluții agricole de cea mai înaltă calitate.”

Noul echipament va adăuga valoare procesului de producție, ajutând Corteva să livreze semințe de o puritate superioară, esențiale pentru culturi sănătoase și productive. Acest lucru reprezintă un alt pas în misiunea Corteva de a oferi fermierilor soluții inovatoare și durabile, adaptate provocărilor actuale și viitoare din agricultură.

Inaugurată în 2002, unitatea de producție din Afumați este un simbol al inovației și excelenței în procesarea semințelor. Corteva continuă să investească în tehnologii avansate în România pentru a răspunde cerințelor în creștere ale fermierilor. Cu o investiție de peste 84 de milioane de dolari în cei 22 de ani de funcționare, unitatea este echipată cu echipamente de ultimă generație, inclusiv sortere optice, mașini de tratare de înaltă performanță și o capacitate avansată de producție pentru semințele de floarea-soarelui, soia și rapiță. Sprijinită de o echipă dinamică de aproximativ 300 de angajați permanenți și sezonieri la nivel național, stația asigură un ciclu de producție fluid pentru hibrizii Pioneer®.

Despre Corteva 

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globală dedicată exclusiv agriculturii, care combină inovația de vârf în industrie, implicarea directă cu clienții și execuția operativă pentru a furniza soluții profitabile pentru cele mai urgente provocări ale agriculturii la nivel mondial. Corteva obține o preferință de piață avantajoasă prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul echilibrat și global diversificat de semințe, produse și servicii pentru protecția plantelor și produse digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și o linie tehnologică bine poziționată pentru a stimula creșterea, compania este angajată să maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborând cu părțile interesate din întregul sistem alimentar pentru a-și îndeplini promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare. Mai multe informații pot fi găsite la www.corteva.com.

Declarație de avertizare privind declarațiile anticipative

Acest comunicat conține anumite estimări și declarații anticipative în conformitate cu Secțiunea 21E a Securities Exchange Act din 1934, modificată, și Secțiunea 27A a Securities Act din 1933, modificată, care sunt menite să fie protejate de prevederile referitoare la siguranța declarațiilor anticipative, conform Private Securities Litigation Reform Act din 1995, și pot fi identificate prin utilizarea unor cuvinte precum „planifică,” „așteaptă,” „va,” „anticipează,” „crede,” „intenționează” sau alte cuvinte cu sens similar. Toate declarațiile care se referă la așteptări sau proiecții privind viitorul, inclusiv declarațiile referitoare la așteptările companiei privind investițiile și angajamentele viitoare. Compania își declină orice obligație de a actualiza sau revizui orice declarație anticipativă, cu excepția cazurilor prevăzute de legea aplicabilă. O discuție detaliată a unora dintre riscurile și incertitudinile semnificative care pot determina ca rezultatele și evenimentele să difere semnificativ de astfel de declarații anticipative sau alte estimări este inclusă în secțiunea „Factori de risc” din Raportul Anual al companiei pe Formularul 10-K, și modificată prin rapoartele ulterioare pe Formularele 10-Q și Rapoartele Curente pe Formularul 8-K.

Urmăriți Corteva pe FacebookInstagramLinkedInTwitter și  YouTube.

 

# # #

Contact Corporate Communications Corteva: 

Ana-Maria Grigore

+40 (754) 228 975

Anamaria.grigore@corteva.com

Vizualizat: 211 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Femeile fermier din România sunt invitate să participe la programul de granturi educaționale TalentA, fondat de Corteva

Femeile fermier din România sunt invitate să participe la programul de granturi educaționale TalentA, fondat de Corteva

16 septembrie 2024 - 16:39

Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului său de granturi educaționale TalentA 2024.

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

16 septembrie 2024 - 06:57

În urma precipitațiilor abundente și a inundațiilor din ultimele ore, ANSVSA a instituit, la nivel central, o celulă de criză pentru a monitoriza și gestiona situația animalelor din zonele afectate. 

Experți din MADR au participat la târgul internațional „Potato Europe 2024” din Republica Franceză

Experți din MADR au participat la târgul internațional „Potato Europe 2024” din Republica Franceză

13 septembrie 2024 - 13:17

În perioada 11-12 septembrie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Federația Națională a Cartofului din România a participat cu stand la Târgul Internațional „Potato Europe 2024”, organizat în localitatea Villers Saint Christophe din Republica Franceză.

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 175 euro/ha garantată 5 ani!

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 175 euro/ha garantată 5 ani!

13 septembrie 2024 - 13:00

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă prelungirea pȃnă la data de 04.10.2024, ora 14.30, a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027.

Oficial MADR! Cuantum avans subvenții APIA aprobat!

Oficial MADR! Cuantum avans subvenții APIA aprobat!

13 septembrie 2024 - 07:20

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va acorda şi în acest an, în cadrul Campaniei 2024, avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în cazul sprijinului acordat în cadrul intervențiilor de dezvoltare rurală și intervențiilor de mediu și climă, ca urmare a derogării Comisiei Europene.

Comunicat APIA ASTĂZI! Plăți făcute!

Comunicat APIA ASTĂZI! Plăți făcute!

12 septembrie 2024 - 16:37

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei.

Curățenia de toamnă se vede bine în primăvară!

Curățenia de toamnă se vede bine în primăvară!

12 septembrie 2024 - 10:42

Condițiile climatice în continuă schimbare aduc modificări în tehnologia aplicată de către fermieri în culturile de cereale.

Buget mai mare pentru subvențiile fermierilor!

Buget mai mare pentru subvențiile fermierilor!

10 septembrie 2024 - 17:07

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a participat în perioada 08-10 septembrie 2024 la Reuniunea Informală a Miniștrilor agriculturii din statele membre UE, desfășurată la Budapesta (Ungaria), eveniment organizat de Președinția ungară a Consiliului Uniunii Europene.

MADR ASTĂZI: Simplificare condiții subvenții APIA!

MADR ASTĂZI: Simplificare condiții subvenții APIA!

09 septembrie 2024 - 11:16

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, participă în perioada 08-10 septembrie 2024 la Reuniunea Informală a Miniștrilor agriculturii din statele membre UE, ce are loc la Budapesta (Ungaria).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii