În ultimii doi ani Fundaţia Revistei Ferma s-a implicat în susţinerea civică a diferitelor proiecte de interes pentru agricultori.
Voluntariatul reprezintă o preocupare care încearcă să îşi facă loc în mentalitatea autohtonă. La apelul Fundaţiei Revistei Ferma au fost receptivi tineri, şi nu numai, care doresc să intre în contact cu domeniul care îi pasionează.
ALIN HOSU a răspuns anul trecut anunţului despre care citise pe Internet. La cei 22 de ani, tânărul student la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca susţine că un asemenea demers reprezintă o oportunitate de a cunoaşte specialişti în domeniu şi de a stabili contacte cu reprezentanţi ai companiilor care îşi desfăşoară activitatea în acest sector. După ce anul trecut, la târgul Agraria, s-a implicat în strângerea de semnături pentru eliminarea aşa-numitei "taxe pe stâlp", la ediţia din 2015 a celei mai importante manifestări expoziţionale de profil din Transilvania acesta a susţinut, din postura de voluntar, petiţia iniţiată de Fundaţia Revistei Ferma pentru revenirea la ultima formă a Legii Camerelor Agricole care prevedea atribuţii cu putere decizională pentru fermieri (Legea nr. 122/2012, cu amendamente) şi pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 58/2013, având aşadar şansa să se implice din nou în problemele reale ale fermierilor.
Tânărul venit din Gherla, student acum în anul trei, are însă ambiţii mari pentru viitorul său profesional. Opţiunea sa se îndreptă spre zootehnie, domeniu care i-a captat atenţia încă din fragedă copilărie, de pe vremea când petrecea verile la bunicii care aveau o gospodărie de semi-subzistenţă. Interesat de ameliorarea raselor şi reproducţia animală, Alin are toate şansele să devină un specialist în domeniu, pentru că agricultura românească are nevoie şi de tineri calificaţi şi pasionaţi.