Adama
AGRICOVER

CAMERELE AGRICOLE vor trece de la „judeţ” la Direcţiile Agricole. Legea va fi, din nou, modificată!

Publicat: 18 iulie 2016 - 15:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Camerele Agricole Județene (din sistemul public), vor trece la Direcțiile Agricole. Legea Camerelor Agricole este pe circuit. Direcțiile Agricole vor fi ”recreate”, urmând a prelua și Camerele Agricole Județene, care se vor transforma în Servicii de Implementare a Politicilor Agricole.

”Aceste Servicii vor fi cele care îi vor consilia pe fermieri, pe zona de politici agricole, fiindcă aceștia au mare nevoie de consiliere. Camerelor Agricole din sectorul privat, înființate deja în 14 județe, am discutat cu premierul Dacian Cioloș, le va fi acordat sprijin financiar pentru următorii 4-5-6 ani, pentru incurajare.

Cât privește Direcțiile Agricole reorganizate, deja am semnat multe documente de solicitare pentru completarea personalului. Pentru angajații Direcțiilor Agricole, am discutat deja să se facă delegare de la Agențiile de Plăți, pentru anumite activități, ca să putem crește salariile. Trebuie să aducem și autoturisme, cu care să își poată desfășura activitatea. Sunt multe de făcut, dar nu descurajăm”, a menționat Achim Irimescu, șeful de la Agricultură.

Ministrul agriculturii, Achim IRIMESCU, a fost prezent la Arena Culturilor Vegetale și la Întâlnirea Anuală a Fermierilor din Clubul AGRALIM – regiunea de Nord-Est a României, evenimente desfășurate la ferma din Războieni, județul Iași, a Societății Agricola Tg Frumos.

Pe aceste subiect, dar și pe alte teme, precum irigațiile și direcționarea supravegheată sau nu de către Stațiunile de Cercetare a sectorului de creștere a vacilor pentru carne, citiți detalii în revista Ferma.

Vizualizat: 3935 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ce se întâmplă cu Camerele agricole? Premierul Dacian Cioloș are un cuvânt decisiv!

Ce se întâmplă cu Camerele agricole? Premierul Dacian Cioloș are un cuvânt decisiv!

Premierul Dacian Cioloș ţine ca toate Camerele agricole să treacă în sectorul privat şi să fie de utilitate publică, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor.

„Ce interese aveţi cu noile Camere Agricole?”

„Ce interese aveţi cu noile Camere Agricole?”

Această întrebare, cu un evident substrat acuzator, este adresată Fundaţiei Revistei Ferma, în legătură cu cel mai recent proiect al nostru - “Camerele Agricole: putere de decizie pentru fermieri”.

Deputații au respins un nou termen pentru înființarea Camerelor Agricole

Deputații au respins un nou termen pentru înființarea Camerelor Agricole

Deputaţii din Comisia pentru Agricultură au avizat negativ propunerea legislativă prin care se stabilea un nou termen, de 9 luni de zile, pentru constituirea camerelor agricole în judeţele în care acestea nu au fost înfiinţate. Votul final în plen ar putea fi dat pe 30 iunie 2015. Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, acuză că, de fapt, camerele agricole nu pot fi înfiinţate din cauza „dihoniilor şi intereselor politice”.

IMPLICĂ-TE! Semnează petiţia şi susţine şi TU Camerele Agricole şi drepturile fermierilor!

IMPLICĂ-TE! Semnează petiţia şi susţine şi TU Camerele Agricole şi drepturile fermierilor!

Proiectul "Camerele agricole: putere de decizie pentru fermieri!", iniţiat de Fundaţia Revistei Ferma este materializat prin PETIŢIA pentru revenirea la forma iniţială a Legii Camerelor Agricole (prevederile Legii nr. 122/2012, cu amendamente) şi abrogarea OUG nr. 58/2013. Pe scurt, cerem revenirea la atribuţiile cu putere de decizie pentru fermieri, pe care Ordonanţa 58 le-a eliminat complet!

Lanţul slăbiciunilor ministeriale: Seceta, Fondul mutual şi Camerele Agricole

Lanţul slăbiciunilor ministeriale: Seceta, Fondul mutual şi Camerele Agricole

În momentul în care scriu aceste rânduri, Moldova este pârjolită de secetă. În judeţul Iaşi s-a instituit cod roşu de secetă. În Botoşani, ciuturile scot nămol din fântâni, iar fermierii sunt nevoiţi să aducă apa cu cisternele de la mare depărtare pentru a adăpa animalele...

Baciu condamnă politicul pentru eşecul Legii Camerelor Agricole

Baciu condamnă politicul pentru eşecul Legii Camerelor Agricole

Subiectul Camerelor Agricole a fost deseori adus în discuţie la ediţia din acest an a târgului Agriplanta - RomAgroTec, desfăşurat recent în localitatea Fundulea, din judeţul Călăraşi. Laurenţiu Baciu se numără printre cei care au răspuns provocării lansate de Fundaţia Revistei Ferma, semnând petiţia care solicită revenirea la forma iniţială a legii.

George Turtoi: De la anul vrem să mutăm primirea cererilor unice de plată la Camerele Agricole

George Turtoi: De la anul vrem să mutăm primirea cererilor unice de plată la Camerele Agricole

Declarația a fost făcută de George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, imediat după intervenția în emisiunea Viața Satului a Nicoletei Dragomir, redactor-șef  revista Ferma.

Află câți bani cer Camerele Agricole de la Ministerul Agriculturii!

Află câți bani cer Camerele Agricole de la Ministerul Agriculturii!

10 milioane de lei este suma pe care o cer de la Ministerul Agriculturii reprezentanții Camerelor Agricole pentru crearea și funcționarea acestora.

Săptămâna aceasta: Reprezentanții Camerelor Agricole se întâlnesc cu miniștrii Agriculturii și Finanțelor

Săptămâna aceasta: Reprezentanții Camerelor Agricole se întâlnesc cu miniștrii Agriculturii și Finanțelor

Marți, la Academia de Științe Agricole și Silvice (ASAS) din București, liderii fermierilor implicați în constituirea Camerelor Agricole se vor întâlni cu ministrul Daniel Constantin și cu ministrul Eugen Teodorovici, spune Cornel Stroescu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
sava dumitru
|
07. 19, 2016. Tuesday 19:14

-sunt de profesie inginer agronom, astept de multi ani sa fie cea fost directia agricola/ reprezentatul guvernului in teritoriu/. Toti politicieni au promis revigorarea legaturii intre guvern si fermierii mici. mijlocii.. de la sate, dar nu a fost realizat. Sincer sa fiu cred ca nu sa vrut sau sunt alte interese............ Este bine ca micul proprietar sa faca 50/70 Km sa/si rezolve diversele probleme legate de domeniu agriculturii/ apia, aproviziinare de seminte, erbicide etc, consultatii asupra tratamentelor, accesarii de fonduri europene etc. ??????????????????????

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii